Revijalno samo na otvaranju

Zahvaljujući podršci SO Plav, FSCG i brojnih drugih sponzora obezbijeđen je rekordni nagradni fond za najbolje ekipe
184 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2013. 08:58h

Revijalnom utakmicom između domaćeg Polimlja i Plava od 21,45 sati večeras na poligonu OŠ "Petar Dedović" u Murini počinje 15. memorijalni turnir "Nikada vas nećemo zaboraviti".

Turnir je 1999. godine pokrenula grupica entuzijasta, nekoliko mjeseci nakon što je u bombardovanju jedinog kamenog mosta na Limu u Murini stradalo šest žrtava. Poznat po fer - pleju, nepristrasnom suđenju i prijateljskom dočeku, turnir je napredovao iz godine u godinu, pa se, uprkos daljini, na njemu nadmeću i ekipe iz Podgorice, Kolašina, Bijelog Polja, Gusinja...

Od prošle godine turnir organizuje NVO Nikada vas nećemo zaboraviti, koja je uz pomoć sponzora i prijatelja ove godine obezbijedila rekordan nagradni fond.

Ovogodišnje, 15. izdanje turnira u Murini, počeće minutom ćutanja zbog tragično stradalog Demira Olevića, fudbalera Polimlja, koje je u dvije prethodne godine na penale gubilo finalne duele sa beranskim Tanijem.

"Demir je stradao spasavajući živote dvojice radnika u bunaru u Dobrim Vodama, a revijalnu utakmicu na otvaranju turnira odigraće njegovi saigrači i drugovi iz Polimlja i prijetelji iz Plava, u znak sjećanja na njegovu plemenitost i hrabrost", kazao je Zoran - Bajo Knežević, izvršni direktor NVO Nikada vas nećemo zaboraviti.

"U ovom kraju svi vole fudbal, pa je bilo logično da se u pomen žrtvama organizuje turnir u malom fudbalu. To iz želje da ljudima koji su pretrpjeli gubitak, skrenemo misli i ublažimo ogromnu bol. Odličan fudbal okuplja veliki broj gledalaca i turnir je tradicionalno večernji, mundijalskog tipa. U prvom se ekipe takmiče po grupama, a onda slijede eliminacije. Paralelno sa seniorskim turnirom, tradicioanlno se odigrava i omladinski, u kojem učestvuju mladi fudbaleri iz brojnih fudbalskih škola od Gusinja do Bijelog Polja. Naša NVO je uradila i sajt (www.nikadavasnecemozaboravitimurino.com), ali i redovno ažuriranu istoimenu fejsbuk stranicu, preko kojih će učesnici i prijatelji turnira moći da dobiju sve informacije", naglasio je Knežević, čiji je brat Miroslav - MIco jedna od žrtava bombardovanja Murine..

"Prijave ekipa su danas do 21,30 sati, kada će se obaviti žrijeb. Tradicionalno turnir pomaže SO Plav i Fudbalski savez, a odziv sponzora je bio dobar ove godine, što je omogućilo i vrijedne nagrade, ali i mogućnost našoj NVO za brojne druge akcije. Neizmjerno smo zahvalni svima na podršci. Prošle godine smo očistili spomen park u Murini i postavili klupe, a sličnih akcija će biti i ubuduće", obećao je Knežević

On je naglasio da su 15. turnir u Murini pomogli: Vlada Crne Gore, SO Plav, FSCG, Elektrodistrubucija Plav i Berane, porodice Olević i Radenović, Kobra doo, Pelengić trade Bijelo Polje, M-KABL, osiguranje Sava Montenegro, Auditor Beograd, AutoČačak Podgorica, FK Rudar, Dadi Podgorica, kafe bar Pinta Podgorica, Plan B Frigo - transport, MN Dizajn Podgorica, Alfa centar, Dela Maris Bijelo Polje, Swiss osiguranje, Adriatic radio, Cline doo, NO-MI Herceg Novi, Taratrans, Derbystar, Planet Marketi, KO-DE Company, MG invest Podgorica, Batari Podgorica, ćevabdžinica Maka Plav, Crnogorska auto kuća Podgorica, kafe bar Paradiso Plav, Komnenovo Etno selo, kafe bar Roma Murina, Vencor Podgorica, AutoCommerc Pljevlja, Agrohelp OD, Veterani Mogren Budva, dr Radule - Rade Mićović, Dragan Lončarević, Risto Zogović, Saša Gojković, Vučeta i Nikola Novićević.

Bonus video: