Rezervisti slomili desetkovanu Sutjesku

"Još jednom se pokazalo da su igrači koji uđu sa klupe dodatna snaga kluba, sa tim sam jedino zadovoljan. Igra mora da bude 90 minuta na nivou Budućnosti", kazao je Radulović.
0 komentar(a)
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.04.2012. 20:16h

Rezultatski ubjedljivo, ali na terenu uz mnogo problema i blijedu igru, fudbaleri Budućnosti ostvarili su pobjedu protiv Sutjeske. Iako su imali igrača više od 39. minuta, kada je isključen Vladimir Jovović, izabranici Miodraga Radulovića tek su u posljednjih 20 minuta slomili otpor rivala i došli do nove, 19. pobjede u šampionatu.

"Prvim poluvremenom sam totalnom nezadovoljan. Još jednom se pokazalo da su igrači koji uđu sa klupe dodatna snaga kluba, sa tim sam jedino zadovoljan. Igra mora da bude 90 minuta na nivou Budućnosti", prokomentarisao je Radulović.

Iako su igrali u šarenom sastavu, jer je Saša Petrović odmarao većinu prvotimaca za važniji duel protiv Bokelja u narednom kolu, gosti su se hrabro suprotstavili favorizovanoj Budućnosti. Da nije bilo isključenja Jovovića u 39. pitanje je kakav bi ishod bio na kraju.

"Poremetilo nas je isključenje Jovovića. Mislim da je odluka sudije bila prestroga, možda je igranje rukom bilo i van terena. Kasnije nismo mogli da izdržimo. Sat vremena sa igračem manje protiv Budućnosti je previše", kazao je Milija Savović, pomoćni trener Sutjeske.

Budućnost je, očekivano, imala više loptu u nogama, ali taj posjed, posebno u prvom poluvremenu, nije davao rezultat. Tvrda, skoncentrisana odbrana gostiju nije dozvoljavala napadačima Mugoši i Adroviću da se sastave sa loptom, a kamoli da urade nešto više.

Nikola Vukčević je imao prvu priliku u 6. minutu. Dupli pas sa Adrovićem, ali je Žižić uklizao u pravi čas. Tri minuta kasnije Kojašević je iz slobodnog udarca umalo iznenadio Radovića, koji je loptu izbacio u korner, nakon kojeg je Orahovac glavom pogodio prečku.

Najbolja šansa u prvom dijelu za Budućnost došla je iznenada. Petljao je Kojašević, lopta slučajno stigla do Kamberovića, koji je iz povoljne situacije promašio gol.

Meč je, čini se, prelomljen u 39. minutu. Bespotrebno je Jovović rukom zaustavio loptu koja je išla u aut, a pošto je već imao žuti karton, sudija Željko Radunović pokazao mu je put u svlačionicu.

Radulović je početkom nastavka napravio izmjene koje su znatno uticale na tok meča. Od prvog minuta drugog poluvremena igrao je Marko Vukčević, umjesto indisponiranog Flavija, dok su nešto kasnije ušli i oporavljeni Dragan Bošković i ovosezonski džoker Darko Nikač.

Ipak, prve šanse u nastavku bile su rezervisane za Sutjesku. U 52. minutu Perošević je šutirao, a Agović odbranio. Sedam minuta kasnije iz slobodnog udarca je pokušao Karadžić, ali je lopta otišla pored gola.

I onda, u 69. minutu, Budućnost je konačno došla do vođstva. Kojašević je bio inicijator pogotka. Omaleni vezista ubacio je loptu, Radović kratko odbio, ali pravo na nogu Marka Vukčevića – omladinski reprezentativac nije pogriješio.

Četiri minuta kasnije umalo je bilo 2:0. Peković se našao na poziciji lijevog beka, centrirao za Adrovića - dobar dribling, efektan šut, ali zamalo pored gola.

Budućnost je u finišu, međutim, došla do ubjedljive pobjede. U 79. minutu nakon akcije iz kornera, Kamberović je idealno nabacio loptu, a Nikač bio dominantan u skoku – 2:0.

Konačanih 3:0 djelo je Damir Kojaševića, četiri minuta prije kraja, nakon greške golmana Radovića.

"I ranije sam govorili da nije lako u ovoj ligi. Već treći put igramo sa Sutjeskom, pet puta smo igrali sa Bokeljom, već svako svakog zna i nije lako nekome napraviti neku veliku razliku", zaključio je Radulović.

Budućnost ne briljira, ali pobjeđuje.

Budućnost - Sutjeska 3:0

Podgorica - Stadion pod goricom. Gledalaca: 800. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica), Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: M. Vukčević u 69, Nikač u 79. i Kojašević u 86. minutu. Žuti karkon: Adrović (Budućnost), Kostić (Sutjeska). Crveni karton: Jovović (Sutjeska) u 39. minutu.

Budućnost: Agović 6, Radunović 6, Orahovac 6, Peković 6,5, Kamberović 6,5, Flavio 5,5 (M.Vukčević 6,5), N.Vukčević 6,5, Kalezić 6 (Bošković 6), Kojašević 7, Adrović 6 (76 Nikač 6,5), Mugoša 6.

Sutjeska: Radović 5,5, Žižić 6, Stjepanović 5,5, Vuković 5,5, Ćuković 6, Stefanović 5,5 (Radulović ), Ćiraković 5,5 (Kostić 5,5), Karadžić 6, Šušnjar 6,5, Janjušević 5,5 (Perošević ), Jovović 5.

Bonus video: