Riberi igrač sezone u izboru Uefe

Riberi, koji je sa Bajernom osvojio Ligu šampiona, Bundesligu i njemački kup, nagradu za evropskog fudbalera sezone osvojio je ispred Mesija i Ronalda
10 komentar(a)
Riberi, Foto: Beta/AP
Riberi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.08.2013. 18:08h

Fudbaler Bajern Minhena Frank Riberi izabran je danas u Monaku za najboljeg evropskog igrača za prošlu sezonu, u izboru Uefe

"Ovo je izuzetno poseban momenat za mene, zahvalio bih se svim svojim saigračima iz Bajerna koji su mi pomogli da dođem do ovog trofeja. Prošla sezona je bila nezaboravna, igrali smo finale na Vembliju, što je bilo nešto posebno. Klub je dugo želio trofej i konačno je uspio da ga osvoji", rekao je Riberi pošto je primio nagradu.

Riberi, koji je sa Bajernom prošle sezone osvojio Ligu šampiona, Bundesligu i njemački kup, nagradu za najboljeg evropskog fudbalera osvojio je ispred igrača Barselone Lea Mesija i Real Madrida Kristijana Ronalda.

Francuski fudbaler je prošle sezone za njemački klub odigrao 43 utakmice i postigao 11 golova.

Ceremoniji u Monaku, gde je prethodno bio obavljen žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona, prisustvovali su Riberi i Mesi, ali ne Ronaldo.

Riberi je tako naslijedio fudbalera Barselone Andresa, koji je tu nagradu uzeo prošle sezone, dok je pretprošle najbolji bio Mesi.

Bonus video: