Riberi: Mogu da dobijem Zlatnu loptu

"Osvojio sam sve u prošloj godini, izbjegao povrede i igrao na dobrom nivou. Mislim da bi to trebalo da bude odlučujuće", rekao je Riberi za francuski "L'Ekip"
2 komentar(a)
Riberi, Foto: Beta/AP
Riberi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2014. 21:45h

Frank Riberi vjeruje da će dobiti Zlatnu loptu jer bi, kako kaže, osvojeni trofeji u prošloj godini trebalo najviše da se vrednuju.

Pored francuskog reprezentativca i veziste Bajerna, za tu nagradu nominovani su igrač madridskog Reala Kristijano Ronaldo i Barselone Lionel Mesi.

"Mesi i Ronaldo su dva vrhunska igrača koji postižu mnogo golova i ne želim da upoređujem njihovu statistiku sa mojom. Naši stilovi igre su različiti. Osvojio sam sve u prošloj godini, izbjegao povrede i igrao na dobrom nivou. Mislim da bi to trebalo da bude odlučujuće. Ronaldo je postigao najviše golova, a Mesi je najbolji igrač na svijetu, iako je dosta bio povrijeđen. Uvjeren sam da mogu da dobijem Zlatnu loptu, sada ili nikad", rekao je Riberi za francuski "L'Ekip".

Riberi je prošle godine sa Bajernom osvojio Bundesligu, nacionalni kup, Ligu šampiona, Super kup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tradicionalna dodjela Zlatne lopte za najboljeg igrača na svijetu u 2013. godini održaće se u ponedjeljak 13. januara u Cirihu.

Bonus video: