Rim je u bojama Rome, Napoli lako izašao na kraj sa Milanom

Roma slavila sa 2:1 i upisala peti trijumf zaredom
79 pregleda 0 komentar(a)
Rađa Naingolan AS Roma, Foto: Reuters
Rađa Naingolan AS Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2017. 21:54h

Lacio je poražen poslije šest uzastopnih pobjeda, a navijači bi vjerovatno svaki prethodni trijumf dali samo da je gradski derbi protiv Rome imao drugačiji epilog.

Prvi rimski okršaj u sezoni je pripao "vučici", koja je još jednom potvrdila da je sa Euzebijom di Franćeskom na klupi spojila lijepo i korisno.

"Isti je osjećaj kada pobijedite derbi kao igrač i kao trener, ali sada sam ipak ponosniji. Zadovoljstvo je veliko, pobijedili smo ozbiljnu ekipu i velikog protivnika", rekao je Di Franćesko.

Roma je slavila sa 2:1, a svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu - Dijego Peroti je iz penala donio prednost, koju je povisio Rađa Naingolan i od 53. minuta je izgledalo da Lacio nema šansi.

Ali, "nebesko-plavi" su reagovali, i to najviše zahvaljujući defanzivcu Rome Kostasu Manolasu koji je skrivio penal (igrao rukom u petercu, iako za tim nije bilo potrebe), pa je Ćiro Imobile otvorio utakmicu.

Lacio, za koji je Adam Marušić igrao cijeli meč, ni nakon pogotka za 2:1 nije uradio ništa posebno, a najbliži izjednačenju je bio Marko Parolo udarcem sa dvadesetak metara.

"Da li smo ekipa za Skudeto? Rano je da mislimo o tome", dodao je Di Franćesko.

Romi je ovo peta uzastopna pobjeda u prvenstvu, pa je sada treća na tabeli sa tri boda više od najvećeg rivala.

"Kada napravite dvije onako naivne greške i primite dva gola u ovakvom meču, onda je jasno da ne možete bolje da prođete. Roma je bila veoma dobra, ali bili smo i mi", istakao je trener Lacija Simone Inzagi.

Napoli je opravdao ulogu favorita protiv Milana (2:1) i sada uz meč više ima četiri boda prednosti u odnosu na Juventus.

Strijelci za "azure" bili su Lorenco Insinje i Pjotr Zjelinski.

Jedini pogodak za "rosonere" dao je Alesio Romanjoli.

Rezultati

Napoli - Milan 2:1 (Insinje 34, Zjelinski 73 - Romanjoli 90+2);

Roma - Lacio 2:1 (Peroti (penal) 49, Naingolan 53 - Imobile (penal) 72);

Nedjelja: Krotone - Đenova (12.30), Benevento - Sasuolo, Sampdorija - Juventus, Spal - Fiorentina, Torino - Kjevo, Udineze - Kaljari (15.00), Inter - Atalanta (20.45);

Ponedjeljak: Verona - Bolonja (20.45).

Bonus video: