Rio Ferdinand potpisuje za Kvins Park Rendžers

Ferdinand je odbio nekoliko ponuda pošto je želio da pređe u Kvins Park, kako bi ponovo sarađivao sa trenerom Harijem Rednapom
0 komentar(a)
Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ferdinand, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.06.2014. 13:41h

Bivši fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand dogovorio se sa Kvins Park Rendžersom o uslovima i potpisaće ugovor sa londonskim klubom, prenijeli su danas britanski mediji.

Ferdinand je odbio nekoliko ponuda pošto je želio da pređe u Kvins Park, kako bi ponovo sarađivao sa trenerom Harijem Rednapom, a igraće za manju platu nego u Mančester junajtedu.

On je u Junajtedu primao nedjeljnu platu od 200.000 funti, a u Kvins Park Rendžersu će primati najvjerovatnije trećinu od toga. Očekuje se da će londonski klub u naredna 24 sata saopštiti detalje ugovora.

Bivši reprezentativac Engleske je 1996. godine debitovao za Vest Hem, kada je trener bio Rednap, a 67-godišnji trener pomogao mu je da postane najskuplji defanzivac na svijetu, kada je pet godina kasnije za 18 miliona funti prešao u Lids.

Ferdinand, koji trenutno radi kao stručni konsultant za Bi-Bi-Si (BBC) na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kao slobodan igrač će potpisati za Kvins Park Rendžers, koji se ove sezone vratio u Premijer ligu.

On je u Brazil poveo ličnog trenera kako bi ostao u formi i bio spreman za predstojeću sezonu.

Ferdinand je u maju, poslije 12 godina, otišao sa Old Traforda, gdje je osvojio šest titula u Premijer ligi, Ligu šampiona, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, dva Liga kupa i pet trofeja Komjuniti šild.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 81 utakmicu i postigao tri gola.

Bonus video: