Rio Ferdinand završio karijeru

51 pregleda 0 komentar(a)
Rebeka Elison, Rio Ferdinand, Foto: Screenshot (YouTube)
Rebeka Elison, Rio Ferdinand, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.05.2015. 16:00h

Rio Ferdinand odlučio je da završi igračku karijeru u 36. godini.

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Engleske i Mančester junajteda je posljednju sezonu odigrao u dresu Kvins Park Rendžersa, sa kojim je ispao iz Premijer lige.

"Poslije 18 godina profesionalne karijere osjećam da je pravo vrijeme da prestanem sa aktivnim igranjem i oprostim se od igre koju volim. Kao dječak nisam ni sanjao da ću igrati za Vest Hem, biti kapiten Lidsa i osvojiti Ligu šampiona sa Junajtedom. Zahvalio bih se svim navijačima klubova gdje sam igrao", rekao je Ferdinand.

Ferdinand je najveći trag ostavio u Mančester junajtedu, gdje je za 13 sezona odigrao 455 utakmica i postigao osam golova.

Sa "Crvenim đavolima" osvojio je šest titula Premijer lige, Ligu šampiona, FA kup, tri Liga kupa, šest Komjuniti šildova, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

"Sve što sam ikada želio u fudbalu samo ostvario tokom 13 godina u Mančesteru. Posebnu zahvalnst dugujem jednom čovjeku, ser Aleks Fergusonu, bez koga ništa ne bih postigao u fudbalu. Njegov najveći uspjeh će u mojim očima biti to što nas je razvio u ljude, a ne samo u fudbalere. On će za mene uvijek biti najbolji britanski trener svih vremena", rekao je Ferdinand, i zahvalio porodici, kao i navijačima svih klubova u kojima je nastupao na podršci tokom karijere.

Za reprezentaciju Engleske zabilježio je 81 nastup i tri gola.

Bonus video: