Roben: Prelazak u Bajern najteža odluka u karijeri

"Bajern tada nije bilo među evropskom elitom, kao što je sada, i to je za mene bio korak unazad. Na kraju sam otišao pošto je Bajern uradio sve što je mogao da me odvede, a prisustvo Luja van Gala je pomoglo. Sada sam pravi Bajernov igrač, igram osmu sezonu i postao sam dio kluba"
0 komentar(a)
Arjen Roben, Foto: Reuters
Arjen Roben, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2017. 17:37h

Fudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben rekao je da je 2009. godine donio najtežu odluku u karijeri, kada je iz Real Madrida prešao u njemački klub, pošto je mislio da je to korak unazad.

Real je 2009. godine morao da proda Robena pošto je doveo nekolicinu velikih zvezda, uprkos tome što je Holanđanin želio da ostane na Santjago Bernabeu.

"To je bilo čudno ljeto, uz povratak Florentina Peresa na mesto predsjednika. Takođe, došli su i novi igrači, Kristijano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema i Ćabi Alonso za veliku sumu novca. Rekli su mi da će klub zaraditi ako me proda, ali ja u prvi trenutak nisam želio da idem. Imao sam najbolju pred sezonu, ali ipak nisam dobio šansu i morao sam da donesem odluku", rekao je Roben, prenjeli su britanski mediji.

"Postojao je kontakt sa Bajernom, ali to je bila teška odluka. Najteža u mojoj karijeri. Bajern tada nije bilo među evropskom elitom, kao što je sada, i to je za mene bio korak unazad. Na kraju sam otišao pošto je Bajern uradio sve što je mogao da me odvede, a prisustvo Luja van Gala je pomoglo. Sada sam pravi Bajernov igrač, igram osmu sezonu i postao sam dio kluba", dodao je Roben.

Roben je do sada odigrao 232 utakmice za Bajern i postigao 121 gol. Osvojio je pet šampionskih titula, četiri Kupa, Ligu šampiona, Superkup Evrope, svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Nemačke.

Bonus video: