Roben zbog povrede propušta mečeve protiv Porta

"Biće teško pronaći zamjenu za njega. Moramo da gledamo samo naprijed i to je odlika šampiona", rekao je sportski direktor njemačkog prvaka Matijas Zamer.
0 komentar(a)
Roben, Foto: BETA AP
Roben, Foto: BETA AP
Ažurirano: 24.03.2015. 21:51h

Arjen Roben će zbog povrede stomačnog mišića, koju je zaradio protiv Borusije Menhengladbah, odsustvovati sa terena najmanje mjesec i po dana, prenosi njemački list Bild.

Zbog toga će holandski internacionalac oba meča Bajerna u četvrtfinala Lige šampiona protiv Porta, koji su na programu 15. i 21. aprila, kao i prvi duel polufinala 5. maja, ukoliko se Bajern kvalifikuje.

"Biće teško pronaći zamjenu za njega. Moramo da gledamo samo naprijed i to je odlika šampiona", rekao je sportski direktor njemačkog prvaka Matijas Zamer.

Tridesetjednogodišnji Holanđanin ove sezone je prvi strijelac Bajerna u Bundesligi sa 17 golova na 21 utakmici.

Roben je član Bajerna od 2009. godine, a prethodno je igrao za Real Madrid, Čelzi, PSV Ajndhoven i Groningen.

Snajder: Možemo bez Robena i Van Persija

Vezista Galatasaraja Vesli Snajder rekao je danas da reprezentacija Holandije može da pobijedi Tursku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. i bez Arjena Robena i Robina van Persija.

Van Persi je već duže vrijeme odsutan zbog problema sa koljenom.

"Možemo da ostvarimo dobar rezultat i bez njih dvojice. Arjen i Robin iz nedjelje u nedjelju pokazuju u svojim klubovima da spadaju u najbolje fudbalere svijeta. Mnogo će nam nedostajati, ali bili smo u ovakvim situacijama i daćemo sve od sebe da pobijedimo Tursku", rekao Snajder za holandski De Telegraf.

On je dodao da iskusniji reprezentativci, poput njega, Klasa Jana Huntelara i Najdžela de Jonga imaju zadatak da podrže mlade igrače.

Holandija se nalazi na trećem mjestu grupe A sa šest osvojenih bodova iz četiri meča, dok je prva Češka sa maksimalnim učinkom.

Utakmica Holandija - Turska igra se u subotu, 28. marta, od 20.45 na stadionu Ajaksa u Amsterdamu.

Bonus video: