Robert Prosinečki je genije

"Nije mogao da trči, doslovno nije mogao da trči. To je bilo poput igranja fudbala sa ocem, ali loptu nijeste mogli da mu oduzmete"
2145 pregleda 0 komentar(a)
Prosinečki u dresu Prosmuta, Foto: Twitter
Prosinečki u dresu Prosmuta, Foto: Twitter

Bivši fudbaler Porsmuta, Geri O'Nil prisjetio se saradnje sa Robertom Prosinečkim u ovom klubu.

Njih dvojica su sarađivala tokom sezone 2001/2002.

Ipak, Englez u početku nije imao lijepo mišjenje o bivšem hrvatskom reprezentativcu.

"Bilo je ludo kad smo čuli da dolazi. Mislio sam da je smeće, ne može da trči, pa kako će igrati za nas? A onda je dobio loptu i rekao sam sebi: 'Bože, ovaj čovjek je genije.' Jednostavno, nije mu bilo moguće oduzeti loptu," istakao je O'Nil.

Bivši mladi reprezentativac Engleske iznio je niz pohvala na račun Prosinečkog.

"Radio bi neke nevjerovatne stvari. Znao je da nadmudri sve na terenu - svi skoče kao da će da šutira, a on uradi nešto drugo. Vjerovatno je najbolji igrač sa kojim sam igrao iako vjerovatno tada nije bio ni približno dobar kao ranije kada mu je karijera bila u usponu. Toliko toga sam naučio od njega, osim da pušim na poluvremenu."

Nekadašnji fudbaler Dinama, Crvene zvezde, Real Madrida, Barselone i Sevijlje je u sezoni 2001/02. odigrao 35 puta i postigao devet golova.

"Nije mogao da trči, doslovno nije mogao da trči. To je bilo poput igranja fudbala sa ocem, ali loptu nijeste mogli da mu oduzmete. Trenirao je u svom tempu, koliko je želio, ali radio je nevjerovatne stvari. Sjećam se het-trika protiv Barnlija. Vrieđao nas je i pričao kako je postigao tri gola kod kuće, a da mi svejedno nijesmo sposobni da pobijedimo Barnli," naglasio je O'Nil.

Bonus video: