Rodvel bez pobjede u Premijer ligi na 32 vezane utakmice!

On je prava crna mačka „crnih mačaka”
0 komentar(a)
Džek Rodvel, Foto: Reuters
Džek Rodvel, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2016. 11:25h

Sanderlend je proteklog vikenda izgubio 1:0 od Vest Hema u utakmici 9. kola Premijer lige i sa samo dva osvojena boda je na začelju tabele.

„Crne mačke” su nakon devet odigranih kola glavni favoriti za ispadanje, a jedan fudbaler ovim porazom je „podebljao” ime na čelu vlasnika rekorda s najviše započetih utakmica bez pobjede u istoriji Premijeršipa.

Naime, Džek Rodvel je u avgustu 2014. prešao je iz Mančester sitija u Sanderlend i tada je nastavljen njegov nestvaran baksuzni niz.

Naime, na 30 utakmice koje je 25-godišnji vezista počeo u startnoj postavi, tim sa „Stadiona svjetlosti” je doživio 16 poraza i ima 14 remija! On je prava crna mačka „crnih mačaka”.

I u Sitiju je bio baksuzan, jer su "građani" u posljednja dva meča kada je on bio na terenu od starta osvojili samo bod.

Posljednji put se Rodvel kao starter radovao davnog 7. maja 2013. godine, kada je na "Etihadu" savladan VBA (1:0). Rodvel je izašao u 76. minutu, kada je Roberto Manćini odlučio da se "zatvori" i ubacio Maikona.

I jedna od najvećih zvijezda današnjeg fudbala, superstar Reala i reprezentacije Velsa Garet Bejl, takođe je imao crni niz u dresu Totenhema.

S njim u prvoj postavi, Sparsi nisu znali za pobjedu čak dvije godine i četiri mjeseca, tj. 22 utakmice.

Igrači s najviše odigranih utakmica u nizu bez pobjede u istoriji Premijer lige

1. Džek Rodvel (Sanderland, Mančester siti) 32

2. Daren Mur (Derbi) 29

3. Garet Bejl (Totenhem) 22

4. Niki Samerbi (Svindon) 21

5. Džejm Mekiveli (Derbi) 21

6. Daren Purs (VBA) 19

Bonus video: