Rodžers: Džerardu ovog ljeta novi ugovor

"Vjerujem da će igrati ovdje i poslije 2015. On je fudbaler koji je zaista pokazao kvalitet ove sezone. Gledajući u budućnost, mislim da će biti ključan dio našeg kluba", kaže Rodžers
0 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.05.2014. 11:40h

Fudbalski klub Liverpul ponudiće kapitenu Stivenu Džerardu novi ugovor na kraju sezone, koji će ga zadržati na Enfildu najmanje do 2016. godine, rekao je danas trener tog premijerligaša Brendon Rodžers.

Džerardu, kome trenutni ugovor sa "crvenima" ističe na kraju sljedeće sezone, ove godine je odigrao jednu od glavnih uloga u borbi tima za prvu titulu još od 1990. godine.

"Stiven će biti jedan od onih čije ugovore ćemo završiti ovog ljeta. Ostala mu je još godina, tako da moramo to da produžimo. Vjerujem da će igrati ovdje i poslije 2015. On je fudbaler koji je zaista pokazao kvalitet ove sezone. Gledajući u budućnost, mislim da će biti ključan dio našeg kluba", rekao je Rodžers, prenose britanski mediji.

Liverpul je prošlog vikenda izgubio od Čelzija sa 2:0, a Džerard je bio krivac za prvi gol pošto se okliznio, a Denba Ba je potom lako smjestio loptu u mrežu.

Rodžers je kazao da su je svima u klubu bilo žao zbog toga što se to dogodilo baš kapitenu.

"Niko ga ne krivi za to. On je imao presudnu ulogu u timu ove sezone i zbog njega smo ovdje gdje jesmo. Odlično je trenirao ove nedjelje i koncentrisan je, kao i cio tim, na utakmicu s Kristal Palasom", rekao je Rodžers.

Nakon poraza od Čelzija, Liverpul je umanjio svoje šanse za osvajanje titule, odnosno tim rezultatom je u trku vratio i Mančester siti.

Ekipa s Enfilda je, dva kola prije kraja šampionata, prva na tabeli sa 80 bodova, a do kraja je čekaju utakmice s Kristal Palasom (u ponedjeljak) i Njukaslom (11. maja).

Da li će ekipa Brendona Rodžersa osvojiti titulu poslije 24 godine zavisti i od toga šta će u preostalim utakmicama uraditi Mančester siti i Čelzi.

Čelzi je drugi na tabeli sa 78 bodova, a Siti je treći sa bodom manje. Ekipu iz Londona do kraja Premijer lige čekaju dueli sa Noričom i Kardifom, dok je Siti u boljoj poziciji, jer ima meč više i igra sa Evertonom, Aston Vilom i Vest Hemom.

Bonus video: