Roma eliminisala Fiorentinu

"Viola" je bila u igri do poluvremena, a onda je krenula Roma i sa dva gola Erika Lamele u 53. i 66, te Fabija Borinija u 75. kaznila veliki broj grešaka defanzivaca Fiorentine
0 komentar(a)
Lamela, Foto: Beta/AP
Lamela, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2012. 22:49h

Roma je bila ubjedljiva protiv Fiorentine (3:0) u osmini finala Kupa Italije, pa je četvrtfinale rezervisano za veliki derbi - „vučica” će u narednoj rundi da gostuje u Torinu velikom rivalu Juventusu.

"Viola" je u Rimu bila u igri do poluvremena, a onda je od 52. minuta krenula Roma i sa dva gola Erika Lamele u 53. i 66, te Fabija Borinija u 75. kaznila veliki broj grešaka defanzivaca Fiorentine.

U odsustvu kapitena Alesandra Gamberinija, Stevan Jovetić je nosio traku, tokom cijelog meča je bio jedina prava opasnost za Martena Stekelenburga, ali je to bilo premalo. Roma će da gostuje Juventusu 25. januara...

Kjevo je šokirao Udineze i osvojio "Friuli" - tim iz Verone je slavio sa 2:1, pa su "zebre" već u osmini finala morale da se oproste od ovog takmičenja.

"Jedan tim je više želio pobjedu, to je Kjevo", bio je jasan trener Udinezea Franćesko Gvidolin.

Kjevo je poveo preko Samarka (imao i nekoliko šansi da dotuče protivnika), ali je do trijumfa došao u sudijskoj nadoknadi - strijelac je bio Tero. Samo osam minuta prije tog pogotka Udineuze je izjednačio golom Antonija di Natalea.

Napoli sjutra dočekuje Ćezenu, a Milan i Inter svoj nastup u Kupu ove sezone počinju naredne sedmice - "rosoneri" dočekuju Novaru u utorak, a "crno-plavi" dan kasnije Đenovu.

Bonus video: