Roma prejaka za Inter, Pirlo riješio torinski derbi u 93. minutu

Toro je bio na korak da zaustavi šampiona, kakvo je stanje bilo na terenu mogao je i da pobijedi (imao dvije velike šanse i igrača više u drugom poluvremenu), ali finiš je bio čudesan za domaćina, a Pirlo je pokazao zašto je u karijeri osvojio baš sve...
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.11.2014. 21:52h

Prvi put od februara 2002. godine Torino je postigao gol u derbiju protiv Juventusa, ali ni sedmi put zaredom "bikovi" nisu uspjeli da izbjegnu poraz...

A ostali su bez boda na šokantan način za navijače "bikova" - golom Andree Pirla u 93. minutu sa oko 20 metara za konačnih 2:1.

Toro je bio na korak da zaustavi šampiona, kakvo je stanje bilo na terenu mogao je i da pobijedi (imao dvije velike šanse i igrača više u drugom poluvremenu), ali finiš je bio čudesan za domaćina, a Pirlo je pokazao zašto je u karijeri osvojio baš sve...

Juve je poveo iz penala Artura Vidala u 15. minutu, a gosti su poravnali preko Bruna Pereša.

Ovaj defanzivac, zbog kojeg je trener Đanpjero Ventura na pozajmicu u Rijeku poslao Marka Vešovića (tako što je oslobodio mjesto stranca u timu) postigao je pogodak kakav se ne viđa često - uzeo je loptu u svom kaznenom prostoru, s njom u nogama trčao sve do šesnaesterca protivnika i projektilom od stative matirao Marka Storarija...

Nakon toga, viđena je igra spuštenih gardova, šanse su se smjenjivale, a Pirlo je izrastao u junaka.

Roma je, međutim, i dalje na tri koraka u odnosu na lidera, nakon što je u sjajnom meču dokazala da je jednostavno bolji tim od Intera.

Na "Olimpiku" je bilo 4:2 za domaćina, iako je Inter dva puta stizao rezultat. Ali, na majstorije Miralema Pjanića nije imao odgovor - reprezentativac Bosne i Hercegovine je prvo u 60. na pas Franćeska Totija, a onda i majstorski iz slobodnog udarca u 92. obezbijedio velika tri boda "vučici".

Milan i Fiorentina su upisali pobjede koje ih ostavljaju u trci za treće mjesto u Seriji A, pali su Udineze odnosno Kaljari, ali je ipak glavna vijest popodnevnog programa Kalća pogodak Marija Gomesa.

On je u trijumfu "viole" od 4:0 protiv Kaljarija u gostima postigao gol za 3:0, ali i svoj prvi nakon 259 dana pauze koju je uglavnom obilježio oporavak od teške povrede koljena.

Prije njega, Mati Fernandes je s dva gola najavio tri boda, a konačan rezultat je postavio Huan Kvadrado. Stefan Savić je igrao 75 minuta u trećoj uzastopnoj pobjedi sastava sa "Frankija" kada su u pitanju Serija A i Liga Evrope.

Milan je dominirao protiv Udinezea, a pobijedio je zahvaljujući Žeremiju menezu, dvostrukom strijelcu.

Istina, domaćinu, možda u prvom poluvremenu nije priznat pogodak Adila Ramija, iako se čini da je lopta prešla gol-liniju.

Trenera Milana Filipa Inzagija raduje povratak Rikarda Montoliva, koji je danas odigrao posljednjih nekoliko minuta nakon teške povrede.

Francuz je prvo pogodio iz penala u 65. minutu (crveni karton Domicija nakon sumnjivog faula nad Hondom), a potom je u 75. iz sjajne solo akcije postavio konačan rezultat...

Đenova je bila ubjedljiva u Ćezeni (3:0), Palermo je savladao Parmu (2:1), dok u meču Empolija i Atalante nije bilo golova.

Rezultati

Milan - Udineze 2:0 (Menez (penal) 65, 75)

Kaljari - Fiorentina 0:4 (Fernandes 17, 55, Gomes 69, Kvadrado 74)

Ćezena - Đenova 0:3 (Matri 4, Antoneli 7, Volta (autogol) 43)

Empoli - Atalanta 0:0

Palermo - Parma 2:1 (Dibala 36, Bareto 73 - Paladino 40)

Juventus - Torino 2:1 (Vidal (penal) 15, Pirlo 90+3 - Pereš 22)

Roma - Inter 4:2 (Žervinjo 21, Holebas 46, Pjanić 60, 90+2 - Ranokja 36, Osvaldo 57)

Ponedjeljak

Sampdorija - Napoli

Odigrano u subotu

Kjevo - Lacio 0:0

Sasuolo - Verona 2:1

Bonus video: