Roma preskočila Lacio, debakl Milana u Napulju

"Vučica" je u zanimljivom meču na "Olimpiku" savladala Đenovu golovima Sejdua Dumbije i Alesandra Florencija (2:0) i dočekala remi Lacija protiv Atalante (1:1) da ga pretekne
1 komentar(a)
Sejdu DUmbija, Foto: Reuters
Sejdu DUmbija, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.05.2015. 20:55h

Roma je ponovo tamo gdje je bila u većem dijelu sezone - na 2. poziciji Serije A, koja vodi direktno u Ligu šampiona.

"Vučica" je u zanimljivom meču na „Olimpiku” savladala Đenovu golovima Sejdua Dumbije i Alesandra Florencija, koji je u 93. minutu sprintao 60 metara i postavio konačnih 2:0. Timu Rudija Garsije je naruku išao i remi Lacija protiv Atalante (1:1).

"Odigrali smo dobar meč, imali karakter i snagu koja se traži protiv protivnika koji nije nimalo naivan", rekao je Garsija.

Drugi rimski klub je u Bergamu još i dobro prošao, jer su domaći vodili Đuzepea Bjave, da bi Marko Parolo izjednačio u 77. minutu.

"Moj kolega iz Rome je nedavno rekao pravu istinu: „ne broji se ko je drugoplasirani sada, nego na kraju prvenstva”. Remi sa Atalantom nas je usporio u borbi za drugu poziciju, ali to ne znači da smo se oprostili", istakao je trener Lacija Stefano Pioli.

Problem je, međutim, što je njegov tim u posljednja četiri kola ostvario samo jedan trijumf (protiv Parme sa 4:0), a upisao je i dva remija (Atalanta i Kjevo), kao i poraz od Juventusa...

Četiri kola prije kraja, Roma ima 64 boda, jedan više od Lacija.

Ta dva tima će odlučiti ko će direktno, a ko u kvalifikacije za elitno takmičenje, jer četvrti Napoli ima 59, nakon što je deklasirao Milan (3:0).

Napolitanci su od prvog minuta imali igrača više, Gonsalo Iguain je promašio penal, a meč je riješen tek u posljednjih 20 minuta kada su Marek Hamšik, Iguain i Manolo Gabjadini probili "rosonere" i golmana Dijega Lopesa.

Fiorentina je savladala Ćezenu sa 3:1 (Stefan Savić odigrao 90 minuta) i praktično je poslala u Seriju B, dok je Inter opet „zaribao” i odigrao bez golova sa Kjevom na "Đuzepe Meaci".

Tim Roberta Manćinija je ovim remijem vjerovatno zatvorio vrata plasmana u Ligu Evrope, jer Fiorentina na 5. mjestu sada ima tri boda više...

"I da se plasiramo u Ligu Evrope na kraju, znam da ovo nije uspješna sezona za Inter. Naredne, ipak, očekujem da budemo protagonisti u borbi za vrh", istakao je Manćini.

Rezultati 34. kola

Napoli - Milan 3:0 (Hamšik 70, Iguain 74, Gabjadini 76)

Roma - Đenova 2:0 (Dumbija 35, Florenci 90+3)

Atalanta - Lacio 1:1 (Bjava 49 - Parolo 77)

Fiorentina - Ćezena 3:1 (Iličić 31. penal, 35, Đilardino 56 - Rodriges 59)

Inter - Kjevo 0:0

Verona - Udineze 0:1 (Di Natale 62)

Ponedjeljak

Kaljari - Parma (20.45)

Subota

Sampdorija - Juventus 0:1 (Vidal 32)

Sasuolo - Palermo 0:0

Bonus video: