Roma promovisala Juve u šampiona, Verona pobijedila Milan i ispala u Seriju B

Gol odluke je dao Rađa Naingolan, koji je u 89. minutu sa ivice šesnaesterca preciznim udarcem savladao nemoćnog Pepea Reinu. Roma je ovom pobjedom istakla konkurenciju za 2. mjesto, koje direktno vodi u Ligu šampiona, jer ima samo dva boda manje od Napolija
64 pregleda 0 komentar(a)
Roma, Foto: Reuters
Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2016. 19:06h

Juventus je peti put uzastopno, a 32. put u klupskoj istoriji osvojio Skudeto.

"Staru damu" je u šampiona promovisala Roma, koja je na "Olimpiku" savladala Napoli (1:0) i tri kola prije kraja jaz između Juvea i Napolitanaca produbila na 12 bodova.

Ko bi rekao da će Juve nakon svega 10 osvojenih bodova u prvih 10 kola ovako dominantno biti šampion?

"Ova sezona je fantastična, pomalo i luda čak. To govore brojke i uradili smo veliku stvar. Od pet pehara koje smo osvojili rekao bih da je ovaj najznačajniji, jer smo definitivno imali problema na startu, a onda nevjerovatnom voljom i karakterom krenuli u seriju odličnih rezultata", rekao je Đanluiđi Bufon.

Zvuči nestvarno podatak da je Juve od 28. oktobra prošle godine (i poraza od Sasuola) osvojio 76 bodova od mogućih 78. Jedini tim koji ga je zakinuo za bodove u tom periodu je Bolonja (0:0).

Ovo je tek četvrti put u istoriji italijanskog fudbala da je neki klub povezao pet Skudeta, a drugi da je to uradio Juve, te po jednom Torino i Inter.

Roma je pobjedom protiv Napolija sačuvala šanse da na kraju bude druga i tako obezbijedi direktan plasman u Ligu šampiona.

Tri kola prije kraja razlika na tabeli je dva boda.

"Probaćemo da dođemo do drugog mjesta, ne zavisi sve od nas. Ne znam ni da li je to realno, a kada sam u januaru stigao u Romu niko nije ni pominjao drugu poziciju", kazao je Lućano Spaleti i aludirao na činjenicu da se Roma tada borila i za treće mjesto koje je sada realnost.

Gol odluke na "Olimpiku" dao je Rađa Naingolan, koji je u 89. minutu sa ivice šesnaesterca preciznim udarcem savladao nemoćnog Pepea Reinu.

Gosti su najbolju priliku imali u 83. minutu, kada je prvo Vojćih Šćesni spriječio da lopta stigne do Gonsala Iguaina, a potom je i Antonio Ridiger spasao siguran gol savršenim uklizavanjem ispred Mareka Hamšika.

Dva minuta ranije, prvo pravo uzbuđenje za domaće navijače - u igru je umjesto Stefana el Šaravija ušao njihov idol Franćesko Toti.

Toti je počeo akciju za gol, a nakon toga su je majstorski nastavili Miralem Pjanić, Majkon i Mohamed Salah koji je asistirao Naingolanu...

A u utakmici koja nije značila ništa za tabelu, Verona je bila bolja od Milana - junak je bio Luka Siligardi koji je u 95. minutu iz slobodnog udarca donio tri boda domaćinu (2:1).

Milan je poveo u prvom poluvremenu preko Žeremija Meneza, a kasnije je izjednačio Đampaolo Pacini iz penala...

Nakon večerašnje pobjede Karpija nad Empolijem (1:0) Verona je i matematički u Seriji B.

Karpi je slavio golom Kevina Lazanje i sve je bliži opstanku - tri kola prije kraja ima tri boda više od Palerma...

Rezultati

Karpi - Empoli 1:0

Lazanja 85.

Verona - Milan 2:1

Pacini (penal) 72, Siligardi 90+5 - Menez 21.

Roma - Napoli 1:0

Naingolan 89.

Nedjelja

Fiorentina - Juventus 1:2

Atalanta - Kjevo 1:0

Bolonja - Đenova 2:0

Sampdorija - Lacio 2:1

Torino - Sasuolo 1:3

Frozinone - Palermo 0:2

Subota

Inter - Udineze 3:1.

Tabela

Bonus video: