Roma sačuvala vrh, prate je Napoli i Fiorentina

Napoli i Fiorentina su zadržali korak sa liderom, a gužvu na vrhu smanjio je Lacio, koji je posustao nakon poraza od Atalante u Bergamu.
1 komentar(a)
Roma, Foto: Beta-AP
Roma, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.10.2015. 21:53h

Laganom pobjedom protiv Udinezea Roma je sačuvala dva boda prednosti na vrhu uoči velikog derbija sa Interom u subotu veče na "Đuzepe Meaci".

Napoli i Fiorentina su zadržali korak sa liderom, a gužvu na vrhu smanjio je Lacio, koji je posustao nakon poraza od Atalante u Bergamu.

Siniša Mihajlović je kupio još vremena na klupi Milana zahvaljujući trijumfu nad Kjevom, dok je šampion Juventus produžio agoniju u prvenstvu porazom u Sasuolu, epilog je 10. kola Serije A.

Vremešni Majkon odigrao je večeras kao da je 2005, a ne 2015. godina, pa je Roma zahvaljujući njegovim partitudama već nakon devet minuta vodila 2:0 protiv Udinezea. Brazilski bek je prvo namjestio gol Miralemu Pjaniću sjajnom povratnom loptom sa desne strane, a potom sam pogodio mrežu nakon solo-prodora. Žervinjo je u nastavku povećao na 3:0, a Tero ublažio poraz Udinezea.

Napoli leti na krilima Gonzala Iguaina, koji je protiv Palerma postigao 8. gol u Seriji A ove sezone i ostao sam na čelu liste strijelaca. Napolitanci su u derbiju juga protiv Palerma stvorili makar osam velikih šansi, ali su do kraja meča dali samo još jedan gol - pogodio je Belgijanac Metrens, deset minuta prije kraja. "Azuri" ponovo nisu primili gol, što je za trenera Sarija mnogo važnije od promašenih šansi.

Fiorentina je u Veroni prekinula seriju od dva vezana poraza, i to zahvaljujući nevjerovatnom nesporazumu Rafe Markeza i golmana Golinija, a Meksikancu je pripisan autogol. Hrvat Kalinić potvrdio je pobjedu "viole" šestim pogotkom u Seriji A ove sezone.

Činilo se da se Juventus oporavlja nakon tri vezana meča bez poraza u prvenstvu, ali je poraz u Sasuolu opet vratio četu Masimilijana Alegrija dva koraka unazad, vjerovatno je definitivno otpisao od trke za titulu. "Stara dama" ima 11 bodova manje od Rome, devet od Napolija, Fiorentine i Intera, a to su već velike brojke...

Sansone je u 20. minutu maestralno iz slobodnog udarca doveo Sasuolo u vođstvo, no trenutak odluke dogodio se u finišu prvog poluvremena, kada je Kjelini dobio drugi žuti karton. Juve sa igračem manje nije mogao da odgovori u nastavku...

Milan - Kjevo 1:0

Antoneli 53.

Roma - Udineze 3:1

Pjanić 4, Majkon 9, Žervinjo 63. - Tero 77.

Atalanta - Lacio 2:1

Basta (autogol) 69, Gomes 86. - Bilja 17.

Frozinone - Karpi 2:1

Kjofani 51, Samarko 90+1. - Marone 66.

Napoli - Palermo 2:0

Iguain 39, Mertens 80.

Sasuolo - Juventus 1:0

Sansone 20.

Torino - Đenova 3:3

Lopes 28, Zapakosta 35, Tacsidis (autogol) 90. - Laksalt 26, 90+4, Pavoleti 67.

Verona - Fiorentina 0:2

Markes (autogol) 25, Kalinić 57.

Utorak:

Bolonja - Inter 0:1

Tabela: Roma 23, Napoli, Fiorentina, Inter 21, Sasuolo, Lacio 18, Torino, Atalanta 17, Milan 16...

Bonus video: