Roma savladala i Parmu

"Vučica" upisala i treći trijumf i jedini je tim uz Napoli koji ima maksimalnih devet bodova. Strijelci Florenci, Toti i Strotman iz penala
3 komentar(a)
Toti, Foto: Beta/AP
Toti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.09.2013. 21:07h

Roma se pridružila Napoliju na prvom mjestu Serije A i to su nakon tri kola jedina dva tima sa maksimalnim učinkom.

Da bi ovo mogla da bude sezona "vučice" vidjelo se u Parmi, gdje je domaćin vodio na poluvremenu, a rimski klub lagano, bez velikih problema, postigao tri gola u nastavku i osvojio tri nova boda.

Nakon što je Džonatan Bjabjani donio prednost domaćinu u finišu prvog dijela, Roma je dominirala u nastavku - prvo je Alesandro Florenci u 47. izjednačio, onda je Franćesko Toti dao 18. gol u karijeri protiv Parme, a tačku na trijumf je stavio Kevin Strotman sa 11 metara.

Holanđanin je pogodio nakon što je Žervinjo izborio penal poslije nekoliko sjajnih driblinga.

Tako je Roma napravila sjajnu uvertiru za derbi protiv Lacija koji se igra u nedjelju i u kojem će pokušati da upiše prvu pobjedu nakon više od dvije i po godine. Posljednji put je od Lacija bila bolja u martu 2011. (četiri poraza i remi).

Parma je, s druge strane, nakon tri kola na dnu, sa bodom iz tri kola, pa italijanski mediji ističu da Roberto Donadoni rizikuje smjenu jer se od ekipe koja ima Antonija Kasana, Amaurija, Bjabjanija očekuje više...

Bonus video: