Romi samo bod na Siciliji

0 komentar(a)
Palermo - Roma, Foto: Beta/AP
Palermo - Roma, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.01.2015. 21:59h

Roma je opet napravila korak unazad u borbi za Skudeto s Juventusom, pa se sa Sicilije vraća svjesna da bi nakon ovog kola šampion mogao da pobjegne na pet bodova.

"Vučica" je odigrala neriješeno (1:1) protiv Palerma i sada joj ostaje da čeka duel Juvea s Veronom sjutra veče i da navija za goste kako bi bitka za titulu i dalje bila ravnopravna.

Domaćin je na "Barberi" poveo već u drugom minutu kada je Davide Astori pogriješio pas na 20 metara od svog gola, a Paulo Dibala potvrdio zašto je jedan od boljih napadača u Seriji A ove sezone.

Roma nije dominirala, ali je na vrijeme stigla do izjednačenja. Strijelac je bio Matija Destro u 54. minutu, ali je to bilo sve od tima Rudija Garsije koji je u posljednjih šest utakmica upisao čak četiri remija, uz pobjede nad Đenovom i Udinezeom...

Inter je razočarao, odigrao veoma loš meč u Toskani, pa na kraju ni remi bez golova protiv Empolija ne izgleda tako loše za milanski tim.

Koliko je ovaj bod dobar za Inter znaće se sjutra kada rivali za treće mjesto koje vodi u Ligu šampiona odigraju svoje mečeve...

"U borbi za Ligu šampiona ovaj rezultat ne mijenja ništa. Mogli smo i da izgubimo, ali nastavljamo put, vidjećemo šta će biti. U ovom meču je pozitivno što nismo primili gol", kazao je trener Intera Roberto Manćini.

Inter je, istina, i iz veoma loše igre stvorio dvije velike šanse (Nemanja Vidić poslije kornera, potom i Rodrigo Palasio), a na drugoj strani je kao i u većini slučajeva ove sezone spasilac bio golman Samir Handanović.

Rezultati

Palermo - Roma 1:1 (Dibala 2 - Destro 54)

Empoli - Inter 0:0

Nedjelja: Lacio - Napoli (12.30), Milan - Atalanta, Ćezena - Torino, Kjevo - Fiorentina, Đenova - Sasuolo, Parma - Sampdorija, Udineze - Kaljari (15), Juventus - Verona (20.45).

Bonus video: