Romina serija bez kraja: na Olimpiku oduvana Fiorentina u meču za treće mjesto

U prvom meču 28. kola Serije A na Olimpiku Roma pobijedila Fiorentinu 4:1, golovima Salaha (2), El Šaravija i Perotija.
0 komentar(a)
Roma - Fiorentina, Foto: AP
Roma - Fiorentina, Foto: AP
Ažurirano: 04.03.2016. 21:53h

„Nezaustavljiva Roma“, „Roma za aplauze“, "Uraganski Rimljani" – nižu se naslovi na italijanskim internet portalima poslije uvodnog meča 28. kola Serije A. S pravom.

Raskošnom pobjedom u direktnom duelu (4:1), Roma je odgurnula od sebe Fiorentinu i samostalno preuzela treću poziciju, koja osigurava mjesto u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Na Olimpiku, u četvrt časa igre, između 23. i 38. minuta, „vučica“ je zaslugom trija El Šaravi – Salah – Peroti tri puta ujela rivala.

Prvo je El Šaravi zatresao mrežu na asistenciju Egipćanina, koji je potom, poslije duplog pasa sa Perotijem, šutem sa dvadesetak metara uz pomoć štopera „viole“ Astorija savladao Tatarušanua.

Krug je zatvorio Peroti, kome je loptu „na tacni“ poturio El Šaravi.

Ošamućena i malerozna Fiorentina, koja je u prvom dijelu ostala bez povrijeđenih Borhe Valera i Većina, došla je nakratko sebi neposredno pred odmor golom Ilinčića sa bijele tačke. Ipak, dotukao je novi pogodak njenog bivšeg igrača Salaha (58)...

Sedmim uzastopnim trijumfom Roma se izdvojila na trećoj poziciji sa 56 bodova, tri više od četvrtoplasirane „viole“ (od koje je bolja u međusobnom skoru), a dva manje od drugoplasiranog Napolija koji u subotu dočekuje Kjevo.

Bonus video: