„Ronaldo čeka loptu, Mesi se igra sa protivnikom”

Slavni engleski štoper u studiju „BT sporta” na „Kamp nouu” oduševljeno slavio golove Argentinca
61 pregleda 2 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2018. 17:22h

Rasprava oko toga da li je bolji Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo ne prestaju, a obožavaoci Argentinca su dobili nove argumente nakon što je protiv Čelsija dao dva gola i asistirao.

Stigao do brojke od 100 golova u Ligi šampiona i očarao legendarnog štopera Rija Ferdinanda, koji je u studiju „BT sporta” na „Kamp nouu” kako oduševljeno slavi njegove golove, a nakon utakmice je vrlo jednostavno objasnio razliku između njega i Ronalda.

„Ronaldo izađe na teren i kaže ‘dajte mi loptu u onim zonama u kojima mogu da dam gol’. On je rođeni strijelac ubica. Njega ne zanima ni ritam utakmice, ne zanima ga vraćanje do centra, on samo želi da bude u pravom trenutku na pravom mjestu i u tome je briljantan. S druge strane, Mesija ćete vidjeti na zadnjem veznom, kako osvaja lopte, odigrava duple paseve poigravajući se s protivnikom i čekajući pravi trenutak za završni udarac. On kontroliše ritam utakmice i to je osnovna razlika među njima”, rekao je Ferdinand.

Bivši engleski reprezentativac je s Ronaldom igrao u Mančester junajtedu, a protiv Mesija je nastupio u finalima Lige šampiona 2009. i 2011. godine.

„Ni u jednoj od tih utakmica nisam mu bio ni blizu. Element iznenađenja kod Mesija je nevjerovatan. Čuvaš ga, on primi loptu i ti očekuješ da će imati jedan dodir, a on te s dva-tri mala dodira potpuno izbaci. Nevjerovatno. U situacijama u kojima ostali fudbaleri imaju malo zamućeni pregled utakmice, on konstantno igra u ful HD rezoluciji”, rekao je Ferdinand.

Duhovito je za kraj prokomentarisao i Mesijev fizički izgled.

„Ne očekuješ od tipa s takvom konstitucijom da igra tako dobro. Kad biste uzeli neku mašinu u želji da napravite fizički savršenog fudbalera, sigurno ne biste napravili Mesija. Napravili biste Ronalda. Nema nikakve logike da on s takvom građom radi to što radi na terenu”, zaključio je Rio.

Bonus video: