Ronaldo i Benzema vrijede milijardu, Modrić 500 miliona

Klub koji bude želio Kristijana Ronalda i Karima Benzemu, a da pritom ne može da se dogovori sa Realom, morao bi "kraljevskom klubu" da plati milijardu eura
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2017. 08:24h

Transfer sapunica ovog ljeta još traje, mediji se "hrane" pričama o Nejmarovom prelasku u Pari sen Žermen.

U svakoj priči potencira se da će francuski klub platiti otkupnu klauzulu koja stoji u njegovom ugovoru sa Barselonom, a koja iznosi 222 miliona eura.

To bi bio najveći transfer svih vremena, ali Nejmarova klauzula ne samo da nije najveća u španskom fudbalu, već čak sedmorica igrača vrijede više, po mišljenju svojih poslodavaca.

Tako, recimo, klub koji bude želio Kristijana Ronalda i Karima Benzemu, a da pritom ne može da se dogovori sa Realom, morao bi "kraljevskom klubu" da plati milijardu eura!

Hames Rodriges, Garet Bejl i Luka Modrić imaju u svom ugovoru otkupnu klauzulu u iznosu od 500 miliona eura, dok je Toni Kros procijenjen na 300 miliona eura.

Toliko po novom ugovoru iznosi i otkupna klauzula Lea Mesija.

Tek onda dolazi Nejmarovih 222 miliona eura.

Naravno, otkupna klauzula nije "sveto pismo", jer uvijek postoji mogućnost dogovora klubova, kao nedavno u slučaju Hamesa Rodrigesa.

Bajern je Kolumbijca doveo na pozajmicu, sa mogućnošću otkupa ugovora za dvije godine, po 10 puta manjoj cijeni nego što je njegova procijenjena vrijednost u ugovoru sa Realom.

Bonus video: