Ronaldo pogodio i asistirao za četvrtfinale, Roma se ispromašivala

Ronaldo postigao 90. gol u Ligi šampiona, a zatim upisao 27. asistenciju, koju je pretvorio Hames Rodriges. Volfsburg je, takođe, drugi put bio bolji od Genta, presudio je Andre Širle
125 pregleda 8 komentar(a)
Ronaldo i Hames, Foto: Beta/AP
Ronaldo i Hames, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.03.2016. 21:58h

Real i Volfsburg prvi su četvrtfinalisti Lige šampiona.

Real je i u revanšu savladao Romu 2:0, istim rezultatom kao u Rimu, mada su gosti do vodećeg gola Ronalda, imali četiri čista zicera da zakomplikuju revanš.

Ronaldo postigao 90. gol u Ligi šampiona, a zatim upisao 27. asistenciju, koju je pretvorio Hames Rodriges.

Poslije osam uzastopnih neuspjeha, Real eliminisao italijansku ekipu na evropskoj sceni - prije Rome, posljednji predstavnik Serije A koga je Real savladao bio je Napoli u sezoni 1987/88.

Kejlor Navas ponovo sačuvao mrežu - 750 minuta Kostarikanac nije primio gol u Ligi šampiona.

Volfsburg je, takođe, drugi put bio bolji od Genta, presudio je Andre Širle.

"Vukovi" prvi put u četvrtfinalu.

Sjutra od 18 sati igraju Zenit - Benfika (prvi meč 1:0 za Benfiku), od 20 i 45 sastaju se Čelsi i Pari sen Žermen, koji je u Parizu slavio 2:1.

Tok mečeva

88. minut - Roma bez sreće. Peroti je sjajno zahvatio loptu iz voleja i pogodio stativu. Roma je i večeras i u Rimu, u prvom meču, stvorila mnogo šansi, zaslužila gol, ali ga, po svemu sudeći, neće postići.

Evo i podatka koji pobija famu o Ronaldovoj sebičnosti. Portugalac ima više asistencija u Ligi šampiona od svih aktivnih fudbalera!

Aplauzi na "Bernabeuu" za jednog igrača Rome - Franćesko Toti ušao je umjesto El Šaravija.

74. minut - vodi i Volfsburg. Raspucani Andre Širle riješio je dileme i u drugom meču osmine finala.

70. minut - umalo 3:0, Ronaldo je bio zamalo neprecizan. Raspala se odbrana i igra Rome.

68. minut - 2:0, Hames Rodriges. Dugo je Real plesao po ivici, a onda za četiri minuta sve riješio - Ronaldo asistent, Rodriges kroz noge Šćešnjom iskosa sa desne strane.

Gotovo je, Real je u četvrtfinalu.

"Kraljevski klub" postigao najmanje jedan gol na 28. uzastopnoj utakmici u Ligi šampiona.

64. minut - Real vodi - Ronaldo. Bolna kazna za promašaje igrača Rome. Real jednom nogom u polufinalu. Asistirao je Lukas Vaskez, koji je prije dva minuta zamijenio Bejla.

55. minut - opet Roma brzo dolazi do gola, dva opasna udarca Florencija, pa zatim Manolasa, zaustavio je Navas.

Mnogo šansi na obje strane, još nema golova - posljednji put Real nije postigao gol u Ligi šampiona 2011. protiv Barselone. Na posljednjih 27 utakmica najmanje jednom su igrači madridskog tima zatresli mrežu rivala.

53. minut - Ronaldo je dobro ciljao u donji desni ugao, ali Šćešnji na mjestu.

51. minut - još jedan zicer Rome, najveći na meču. ponovo je odbrana Reala uhvaćena na brzinu - Salah je ostao sam ispred Navasa, mogao i da se namjesti, ali je ponovo šutirao pored gola. Treća velika prilika za goste.

50. minut - velika gužva pred golom Rome. Pokušali su Marselo, pa Ronaldo, na kraju je Hames Rodrigez pokušao efektno, ali je Šćešnji bio budan.

Promjena u Romi, umjesto povrijeđenog Pjanića ušao je Vanker.

Počela su druga poluvremena u Madridu i Gentu.

Nakon prvih 45 minuta nema golova na obje utakmice.

U Madridu je moglo da bude drugačije. Roma je imala dvije sjajne šanse preko Džeka i Salaha, Real je čak 18 puta šutirao ka golu, ali Šćešnji je samo jednom bio ozbiljnije ugrožen, kada je pokušao Ronaldo.

Sa druge strane, Navas nije morao da interveniše nakon udaraca napadača Rome, pa je produžio niz nesavladivosti u Ligi šampiona na 705 minuta. Više od njega u elitnom takmičenju mrežu je sačuvao samo Jens Leman, nekadašnji golman Arsenala - 853 minuta.

42. minut - opet je opasna Roma. El Šaravi i Salah lijepo su kombinovali, Džeko je odvukao čuvara, ali Egipćanin nije dobro zahvatio loptu. Navas bez problema.

34. minut - prva prava šansa za Real. Ronaldo je dobro primio loptu u trku, gađao suprotni ugao, a Šćešnji nogom skrenuo loptu u korner.

31. minut - Ronaldo je testirao golmana Rome - snažno, ali centralno, iskosa sa lijeve strane. Šćešnji siguran.

28. minut - još jedna velika šansa za Romu, kako odbrana Reala djeluje nesigurno. Ovoga puta Salah je bio sam ispred Navasa, ali je baš kao i Džeko pokušao da pogodi bliži ugao, a poslao loptu u spoljnji dio mreže.

18. minut - prvo uzbuđenje u Volfsburgu, Pokušao je iz daljine vezista domaćih Gilavogi, odbranio je golman Sels.

14. minut - kakav zicer za Romu. Iznenada Salah je prošao po desnoj strani, El Šaravi propustio loptu za Džeka, koji je gađao prvi ugao i promašio sa desetak metara, kada je ispred njega bio samo Navas.

11. minut - Ronaldo, koji večeras igra 57. utakmicu u nokaut fazi Lige šampiona, prebacio je gol iz slobodnog udarca. Dobar start Reala, Roma praktično bez lopte u prvih desetak minuta.

9. minut - pokušao je Kros sa 25 metara, siguran Šćešnji.

8. minut - prva opasnost pred golom Rome. Po lijevoj strani probio je Bejl, Marselo šutirao pored gola sa 13-14 metara.

Roma u ofanzivnom sastavu protiv Reala traži čudo u Madridu. Real bez Benzeme.

Real: Navas, Danilo, Ramos, Pepe, Marselo, Kazemiro, Modrić, Kros, Hames, Bejl, Ronaldo.

Roma: Šćešnji, Dinj, Manolas, Zukanović, Pjanić, Keita, Florenci, Peroti, Džeko, Salah, El Šaravi.

Počeli su prvi revanš mečevi osmine finala Lige šampiona.

Bilo bi iznenađenje da se u četvrtfinale ne plasiraju Real i Volfsburg, koji revanše na domaćem terenu dočekuju sa prednošću iz prvih mečeva.

Real je u Rimu savladao Romu 2:0, a nijedna ekipa u istoriji Lige šampiona nije u gostima preokrenula toliki zaostatak.

Biće interesantno vidjeti kakva će biti odnos navijača Reala prema Kristijanu Ronaldu, nakon sve jačih zahtjeva "merengesa" da najbolji igrač, strijelac i prva zvijezda tima napusti "kraljevski klub" na kraju sezone.

"Ne, ne dijelim mišljenje navijača da Ronaldo treba da ide. Ja sam trener i ja želim Ronalda. Što se tiče zvižduka, nema tog fudbalera koji ih nije doživio. Mislim da zvižduci ne znače da navijači imaju nešto protiv igrača, već da samo žele da vide više i da budu bolji. Zvižduci bi trebalo da motivišu fudbalere da uvijek daju maksimum", glasio je odgovor Zinedina Zidana na pitanje šta misli o zvižducima koje je Ronaldo dobio na meču sa Seltom u Primeri, a na koje je odgovorio golovima.

U drugom meču, Volfsburg bi na domaćem terenu trebalo da ovjeri prolaz, nakon što je u prvoj utakmici u Gentu slavio 3:2.

Bio bi to prvi plasman "vukova" među osam najboljih ekipa Evrope.

Bonus video: