Ronaldo prestigao Puškaša, sad juri Mesija, Zaru i Sančeza

Het-trikom protiv Hetafea, Ronaldo postao najbolji strijelac Reala u jednoj sezoni kada se računaju sva takmičenja, pretekavši legendarnog Mađara Ferenca Puškaša, koji je u sezoni 1959/60. postigao 47 golova
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2011. 20:44h

U sjenci 21. titule prvaka Španije koju je sinoć osvojila Barselona, odvija se veliki golgeterski obračun Mesija i Ronalda, koji je nakon ispadanja Reala iz Lige šampiona (Primera je izgubljena odavno) za madridske medije postao jedini interesantan.

Het-trikom protiv Hetafea u utorak veče, ukupno šestim ove sezone, Ronaldo je postao najbolji strijelac Reala u jednoj sezoni kada se računaju sva takmičenja, pretekavši legendarnog Mađara Ferenca Puškaša, koji je u sezoni 1959/60. postigao 47 golova. Dva kola prije kraja Primere Ronaldo je stigao do brojke 49...

Što je dovoljno za Puškaša, ali ne i za - Lea Mesija. As Barselone je postigao 52 pogotka ove sezone kada se računaju sva takmičenja i vjerovatno će ostati na prvom mjestu, jer za razliku od Ronalda čeka ga jedna utakmica više, i to protiv Mančestera u finalu Lige šampiona.

Zbog toga je Portugalcu mnogo zanimljiviji jedan drugi rekord. Ronaldo je samo u prvenstvu ove sezone postigao 36 golova (Mesi 31), što je za dva manje od rekorda napadača Atletik Bilbao Telma Zare iz sezone 1950/51. ili njegovog prethodnika iz Reala Uga Sančeza 1989/90.

Ako u naredna dva kola postigne tri pogotka, što mu vjerovatno neće biti problem jer je u prethodna dva postigao sedam, Ronaldo će postati najbolji strijelac španske lige svih vremena kada je u pitanju učinak u jednoj sezoni.

As Reala se, međutim, ne opterećuje.

- Istina je da se borim da uradim nešto značajno, ali nisam opsesivan kada su u pitanju individualni rekordi - rekao je Ronaldo za oficijalni sajt Reala.

Kako su Realu do kraja sezone ostala dva meča bez rezultatskog značaja (protiv Viljareala u gostima i Almerije kod kuće), vjerovatno će sve biti podređeno Ronaldovom učinku.

- Ne razmišljam puno o rekordima, mnogo mi je važnije da moj tim pobijedi. Ako dostignem neki rekord svakako da ću biti ponosan zbog toga, ali ako ne uspijem - neću se previše nervirati. Samo želim da igram i da uživam u igri - kazao je Ronaldo.

Novi sukob Murinja i Valdana

Da između trenera Reala Žozea Murinja i sportskog direktora Horhea Valdana ne vladaju baš harmonični odnosi, pokazao je i detalj sa konferencije za novinare nakon meča sa Hetafeom. Upitan, naime, da prokomentariše Murinjovo nepojavljivanje na konferenciji, Valdano je odgovorio:

- Odlučio je da se primiri dok se decibeli oko njega malo stišaju.

Reakcija Murinja stigla je ekspresno, i to preko portparola.

- Koliko ja znam, Valdano zastupa Real, a ne Murinja. Griješi kada kaže da se Žoze povukao kako bi se situacija smirila. Naprotiv, spreman je da diže buku kad god treba - rekao je Murinjov portparol Eladio Paremes.

Bonus video: