Ronaldo probudio uspavanog Kralja

"Najbolja stvar je što je moj tim vratio identitet. Igrači su mi pokazali da su profesionalci i da žele da mijenjanju istoriju Reala", rekao je Murinjo...
24 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2012. 21:07h

Žoze Murinjo slavi na koljenima, navijači Reala u delirijumu, Kristijano Ronaldo konačno nasmijan i zadovoljan - slike su u noći u kojoj su "merengesi" najavili da opet mogu da budu ona mašinerija iz prošle sezone...

Na "Bernabeuu" je pao Mančester siti nakon spektakularnog okršaja u kojem je od 69. do 90. minuta viđeno pet golova - "građani" su dva puta vodili, Real se vadio, sve do konačnog udarca Ronalda i loše reakcije Vensana Kompanija i golmana Džoa Harta.

Na kraju, Murinjov tim je pobijedio sa 3:2, donekle zaliječio rane iz Primere i, čini se, obezbijedio tri boda koja sada garantuju mir u kući, iako je dugo izgledalo da će biti velikih problema.

"Teško je pričati poslije ovakvog poraza, jer smo imali vođstvo. Sami smo krivi, dobar smo tim i ne možemo da budemo pozitivni poslije ovakve utakmice", rekao je Hart.

Siti je dugo igrao klasičnu "italijansku utakmicu", sa pečatom menadžera Roberta Manćinija, pa je pravo čudo kako je Real ušao u probleme i promašivao šanse preko Ronalda, Marsela, Samija Kedire...

A kada je i Manćini izmjenama odlučio da malo krene naprijed, postalo je jasno zašto je Fabio Kapelo nedavno rekao da bi Real i Siti mogli da dođu i do finala, jer su se ređale šanse na obje strane.

Murinjo: Vratili smo identitet

Murinjo je oživio, to se vidjelo i nakon meča kada je pohvalio igrače, koje je osporavao poslije poraza od Sevilje u subotu.

"Najbolja stvar je što je moj tim vratio identitet. Igrači su mi pokazali da su profesionalci i da žele da mijenjanju istoriju Reala. Pobijedili smo veliki tim, ova tri boda su ogromna i mislim da smo ih zaslužili bez obzira na sve", kazao je Murinjo.

Manćini je istakao da se ekipa "poslije 2:1 nesvjesno povukla".

"Trebalo je da nastavimo u istom ritmu, da stojimo visoko. Ne znam šta nam se desilo", istakao je Manćini.

U okršaju dva bivša prvaka Evrope, Borusije i Ajaksa, slavio je domaćin.

Junak je bio Robert Levandovski koji je pogodio tri minuta prije kraja. U drugom poluvremenu je i štoper "milionera" Mats Humels promašio penal.

Lukin debi u potopu Zenita

Crnogorski tinejdžer Luka Đorđević je debitovao u Ligi šampiona, ali se njegov Zenit nije proslavio - Rusi su doživjeli debakl u Malagi koja je slavila sa 3:0.

Đorđević je ušao u igru u 75. minutu, nešto više od 60 sekundi prije nego je Isko Suares drugim pogotkom na utakmici postavio konačan rezultat. Upisao se i Havijer Saviola.

A Zenit se valjda uvjerio da neće sve biti tako lako u grupi kao što je izgledalo, jer je i u Milanu favorit podbacio - skromni Milan je mogao samo do 0:0 protiv upornog Anderlehta.

"Milan razočarao, navijači zviždali", napisao je "Korijere delo sport".

Pakleni start PSŽ-a, Porto prošetao kroz Zagreb

Pari Sen Žermen nakon osam godina vratio u Ligu šampiona, i to na kakav način - razbio je Dinamo iz Kijeva sa 4:1 na Parku prinčeva.

Zlatan Ibrahimović je načeo protivnika iz penala u 19. minutu, a već do 32. je bilo 3:0 - Tijago Silva je pogodio na debiju, a Aleks dotukao Ukrajince. Kasnije se upisao i Havijer Pastore.

U istoj grupi, Porto je u Zagrebu pobijedio Dinamo Zagreb. Fatos Bećiraj je bio na terenu od 58. minuta.

Arsenal je golovima Lukasa Podolskog i Žervinja savladao Monpelje u gostima (2:1), a istim rezultatom je i Šalke osvojio Pirej.

Rezultati

Grupa A

Dinamo Zagreb – Porto 0:2

Lućo Gonsales 41, Defur 90+2.

Pari Sen Žermen – Dinamo K. 4:1

Ibrahimović (penal) 19, Silva 30, Aleks 32, Pastore 90+1 – Veloso 87.

Grupa B

Monpelje – Arsenal 1:2

Belhanda (penal) 9 – Podolski 16, Žervinjo 18.

Olimpijakos – Šalke 1:2

Abdun 58 – Hevedes 30, Huntelar 59.

Grupa C

Milan – Anderleht 0:0

Malaga – Zenit 3:0

Isko 3, 76, Saviola 13.

Grupa D

Borusija D. – Ajaks 1:0

Levandovski 87.

Real – Mančester siti 3:2

Marselo 76, Benzema 87, Ronaldo 90 – Džeko 69, Kolarov 85.

Galerija

Bonus video: