Ronaldo protiv svojih "lavova"

"Moj san je da se jednog dana Ronaldo vrati u Lisabon i zavši karijeru u Sportingu", rekao je predsjednik "lavova" Bruno de Karvaljo u najavi duela Reala i Sportinga
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2016. 08:29h

Gotovo da se ne pamti da je prelazni rok u Realu bio tako miran kao ovaj ljetnji, u Madridu se praktično nije dešavalo ništa - ako se izuzme momenat kada je Zinedin Zidan pokušao da nagovori Pola Pogbu da umjesto da ode u Mančester junajted ipak postane "kralj".

Legendarnom Francuzu nije uspjelo, pa Real sa gotovo istim snagama ulazi u novu kampanju Lige šampiona, kampanju u kojoj brani trofej osvojen prošle godine pomalo neočekivano...

Alvaro Morata je došao iz Juventusa za 30 miliona i večeras će vjerovatno i zaigrati protiv kluba koji je obilježio početak karijere Kristijana Ronalda - prvi meč u Ligi šampiona Real otvara na "Bernabeuu" protiv lisabonskog Sportinga.

Daleko je bio 7. oktobar 2002. kada je Ronaldo debitovao za prvi tim Sportinga - od tada CR7 je sa Mančester junajtedom, Realom i reprezentacijom Portugala osvojio 18 trofeja, čak 12 više od kluba u kojem je praktično odrastao.

"Moj san je da se jednog dana Ronaldo vrati u Lisabon i zavši karijeru u Sportingu", rekao je predsjednik "lavova" Bruno de Karvaljo u najavi duela Reala i Sportinga.

Ronaldo: Poseban meč protiv posebnog tima

Ronaldo je pokazao emocije u razgovoru za sajt Uefe pred meč sa bivšim klubom, ali nikada u karijeri nije propustio priliku da pogodi protiv tima za koji je igrao.

Uradio je to u dresu Junajteda protiv Sportinga, a onda i igrajući za Real protiv "crvenih đavola".

"Želio sam Sporting pred žrijeb. Ovaj meč je poseban, tim protiv kojeg igramo je za mene poseban. Igrao sam i ranije protiv Sportinga, kao i protiv Benfike i Porta, ali kada se sastajete sa bivšim klubom to je privilegija", istakao je Ronaldo.

U grupi sa Realom i Sportingom su još Borusija Dortmund i Legija, koje se večeras sastaju u Varšavi.

"Vjerujemo u odbranu titule, iako je to ogroman izazov. Ali, idemo redom, jer ni ova grupa u kojoj se nalazimo nije baš laka", kazao je Ronaldo.

Portugalac se tek oporavio od povrede, zaigrao je u duelu sa Osasunom.

"Ronaldo je spreman, želi da igra i motivisan je. Plan je da bude na terenu cijeli meč", istakao je Zidan.

Lester debituje, Juve sa Seviljom

Lester debituju u Ligi šampiona, a čini se i da je dobio grupu u kojoj su mu šanse za prolaz realne - igraće sa Portom, Klub Brižom i Kopenhagenom.

Belgijanci, koji su se vratili u Ligu šampiona nakon 11 godina, prvi su rival tima Klaudija Ranijerija.

"Radujemo se ovoj avanturi u Ligi šampiona", rekao je Ranijeri.

Briž zna da aktuelni šampion Engleske mora da vrijedi.

"Belgijski mediji kažu da Lester nije veliki tim? Mislim da imaju pogrešno mišljenje, ja sam ubijeđen da Lester jeste velika ekipa", jasan je trener Briža Mišel Prudom.

U grupi G definitivno nema favorita, pa šansu vide i Porto i Kopenhagen.

"Naš prvi cilj je bio da uđemo u Ligu šampiona, a drugi je da igramo u nokaut fazi", rekao je trener Porta Nuno Espirito Santo.

Od Juventusa se ove sezone očekuje mnogo, a prvi ispit je u Torinu protiv Sevilje, tima koji je bio sa "starom damom" i prošle godine u grupi.

"Da li nam je ove godine cilj osvajanje Lige šampiona? Bio je i prošle i pretprošle, ali ne znam da li mi vjerujete", istakao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

PAROVI 1. KOLA

GRUPA E

BAJER - CSKA

TOTENHEM - MONAKO

GRUPA F

REAL M. - SPORTING

LEGIJA - BORUSIJA D.

GRUPA G

KLUB BRIŽ - LESTER

PORTO - KOPENHAGEN

GRUPA H

LION - DINAMO Z.

JUVENTUS - SEVILJA

Sve utakmice se igraju u 20.45 časova.

Bonus video: