Ronaldo sam pobijedio Sevilju

Portugalac je došao do petog het-trika ove sezone (21. u karijeri) i sada je na brojci od 24 gola u Primeri ove sezone
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.02.2013. 23:24h

Za Real Madrid su ove sezone pobjede bez stresa rijetkost, pa je i trijumf protiv Sevilje kod kuće (4:1) za mnoge čini se stigao i pomalo iznenađujuće ako se zna kakvi su sve problemi unutar tima koji predvodi Žoze Murinjo.

Ipak, tri boda su glatko upisana, a šou na "Santjago Bernabeuu" je imao Kristijano Ronaldo - Portugalac je došao do petog het-trika ove sezone (21. u karijeri) i sada je na brojci od 24 gola u Primeri ove sezone.

As Reala je i zamijenjen u 63, a samo tri minuta kasnije „merengesi” su ostali sa deset igrača na terenu, jer je zbog dva žuta kartona isključen Gonsalo Iguain.

Kasnije se Argentincu revanširao bek gostiju Edviges Maduro koji je takođe morao ranije u svlačionicu, a Manu del Moral je u 87. postigao jedini gol za svoj tim.

Valensija je u Galiciji dugo plesala na ivici poraza, a onda je u sudijskoj nadoknadi šokirala „Balajdos”. Tri boda "slijepim miševima" (1:0) donio je Paragvajac Nelson Hedo Valdes koji je pogodio u 92. minutu.

Interesantno, Valensiji je ovo četvrti trijumf zaredom u gostima u prvenstvu, a u međuvremenu je dva puta posustala na "Mestalji". Istina, protiv Real Madrida (0:5) i Barselone s kojom je igrala neriješeno (1:1).

Malaga je poslije preokreta savladala Levante u gostima. Najzaslužniji za tri boda je zvanično najperspektivniji fudbaler u Evropi Isko, koji je bio dvostruki strijelac u Valensiji.

Majorka i Osasuna su remizirale na Balearima (1:1). Domaćin se poraza spasao u 91. minutu golom Brazilca Pedra Žeromela, dok je Granada slavila u gostima protiv Deportiva (3:0).

Rezultati

Real Madrid - Sevilja 4:1

Benzema 18, Ronaldo 26, 46, 59 - Del Moral 87.

Deportivo - Granada 0:3

Marćena (autogol) 45, Igalo 51, Sikeira (penal) 90+5.

Levante - Malaga 1:2

Barkero (penal) 27 - Isko 37, 47.

Majorka - Osasuna 1:1

Žeromel 90+1 - Lolo 77.

Selta - Valensija 0:1

Valdes 90+2.

Sjutra

Barselona - Hetafe

Saragosa - Sosijedad

Atletik Bilbao - Espanjol

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid

Ponedjeljak

Betis - Valjadolid

Bonus video: