Ronaldo utišao Kamp nou, Real s desetoricom do preokreta u el klasiku!

Barselona povela u 56. minutu golom Pikea, izjednačio Benzema u 62, preokret Realu donio Ronaldo u 85.
51 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2016. 20:28h

Sto hiljada navijača Barselone se velikom koreografijom uoči početka "el klasika" sa Realom oprostilo od nedavno preminule ikone kluba, Johana Krojfa.

Dolje, na terenu "Nou Kampa", nakon uspavanke u prvom dijelu, veliki rivali su se raspucali u nastavku, a Real je u finišu s igračem manje, golom Kristijana Ronalda u 85. minutu, stigao do velikog preokreta i trijumfa - 2:1.

Barselona je povela u 56. minutu, i to iz prekida, kada je Rakitić centrirao iz kornera, a Pike pobjegao odbrani Madriđana i glavom zakucao loptu u mrežu - 1:0.

Samo šest minuta kasnije Real je izjednačio - Marselo je prošao po lijevoj strani, a lopta Tonija Krosa završila pravo na stopalu Karima Benzeme, koji je polumakazicama zatresao mrežu za 1:1.

U nastavku, Barselona kao da se čuvala za meč sa Atletikom u Ligi šampiona u utorak, domaći fudbaleri su tek sporadično ličili na ekipu iz dosadašnjeg dijela sezone, ali je Suares u 80. minutu umalo zatresao mrežu sa desne strane.

Na drugoj strani, odgovor Reala bio je munjevit, u 81. minutu pod sumnjivim okolnostima je poništen gol Gareta Bejla (navodni faul nad Albom), da bi Ronaldo samo minut kasnije pogodio prečku.

Već u 83, "kraljevski klub" je ostao sa desetoricom, jer je Serhio Ramos dobio drugi žuti karton zbog brutalnog faula nad Suaresom.

Činilo se da će Barsa jurnuti na gol, ali je odmah doživjela šok - Ronaldo je u 85. minutu nakon centaršuta Bejla sjajno primio loptu na grudi, pošto je Dani Alveš zaplivao kroz vazduh, i efektno pogodio ispod Klaudija Brava - 1:2.

Ostalo je još pet minuta, plus dva nadoknade, ali Katalonci od šoka nisu stigli ni da odgovore. A možda su bili i previše umorni - trojica glavnih fudbalera, Mesi, Nejmar i Suares, doputovali su u Barselonu samo dvije noći uoči el klasika, svi iz Južne Amerike (iz Brazila, Argentine i Urugvaja), i to nakon internacionalnih mečeva.

I fudbalereri Reala su igrali za svoje reprezentacije, ali znatno bliže...

Katalonci su prekinuli nestvarnu seriju od 39. utakmica bez poraza, rekordnu u istoriji kluba, dok je Real prvi put slavio na terenu najvećeg rivala u Primeri još od 24. aprila 2012.

Da se zakuvalo na vrhu, teško je reći - Barselona i dalje ima šest bodova više od Atletika, a sedam od Reala.

Ostaje da se vidi da li će bolan poraz u el klasiku uzdrmati četu Luisa Enrike pred rasplet u Primeri i Ligi šampiona.

Bonus video: