Ronaldov busen prodat na aukciji!

Temperamenti napadač portugalske selekcije čak i busen trave pretvara u ogroman novac?!
0 komentar(a)
ODJECI_1, Foto: REUTERS
ODJECI_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.11.2011. 23:10h

Najskuplji igrač svijeta, Kristijano Ronaldo uživa i glas jednog od marketinški najisplativijih sportista. Temperamenti napadač portugalske selekcije čak i busen trave pretvara u ogroman novac?!

Nani je u 52. minutu vratio petom loptu, Ronaldo je samouvjereno krenuo da je zakuca u mrežu, ali... busen je pomjerio loptu. Portugalac ga je u bijesu iščupao iz zemlje. A onda, promućurni navijač koji ga se dokopao iskoristio je fudbalsku euforiju koja trese i BiH da ga na aukciji proda za 10.000 konvertibilnih maraka (pet hiljada eura).

Upravo je nemoć Ronalda na “Bilinom polju” jedna od glavnih vijesti prvih duela baraža, uz koju se navodi da je i crnogorski tandem supernapadača Vučinić - Jovetić bio sjajno čuvan u Pragu.

"Potpuno su bili nemoćni u postavci čeških defanzivaca, a utakmicu je obilježiio gol za špice Pilarža. Ovaj duel još nije riješen, ali i ako se najmanja država ne plasira na EP, svijetu fudbala za utjehu ostaju divne igre Čeha sa početka ovog milenijuma. One su nas “kupile” za sva vremena - piše se o našem paru baraža.

Veliki je spisak detalja koji su obilježili četiri meča baraža, ali dominira mišljenje da Hrvatska i Republika Irska ne treba da igraju revanše. Veliča se uspjeh “vatrenih”, ali i taktika Đovanija Trapatonija, za kojeg tvrde da ima najljepše manire u svijetu fudbala.

“Taktičkom zamisli da umjesto boljeg tehničara Sajmona Koksa, duel u Talinu počne sa agresivnijim Džonom Voltersom, u potpunosti je razbio koncepciju Estonije. Naravno da se onda ne može reći da je prst sudbine vratio dug Trapatoniju i Irskoj, koja je nepravedno eliminisana u baražu za SP sa Francuskom“, pišu svjetski mediji.

“Nažalost, nikada nećemo saznati kakva je bila taktička zamisao Gusa Hidinka na klupi Turske. Brzi gol Olića, savršena smirenost i samouvjerenost Hrvata su potpuno razbili igru Turske. Uz to, najbolji igrač “vatrenih” Luka Modrić, čudnom odlukom Bilića bio je jako blizu svom golu - sve je to bilo tako zbunjujuće za nesrećne Turke. A Hidink, nakon dvije neuspješne epizode sa baražima na klupi Rusije i Turske, neka brže -bolje rezerviše hotel u Moskvi i prihvati ponudu Anžija - ako već nije kasno”, piše se o meču Turska - Hrvatska (0:3).

Za BiH još nije kasno - zahvaljujući busenu.

- Potvrdilo se ono što smo i najavljivali - o putniku na Euro 2012. će se odlučivati u Lisabonu. Nadali smo se pobjedi u prvom duelu, ali na kraju moramo biti zadovoljni i remijem. Ali, naše samopouzdanje je sada veće, pošto smo onemogućili Portugal da napravi nešto značajnije u napadu. Imamo kvalitet da ih eliminišemo - rekao je vezista Lacija i BiH Senad Lulić.

I BiH ima za čim da žali, pošto je Ibišević promašio zicer u finišu. Ronaldo smatra da će sigurno igrati u Ukrajini i Poljskoj

- Kvalitetnija smo ekipa, a u Lisabonu neću morati da trpim i da ćutim na neprekidan “tretman” laserima. U Zenici sam morao da ne bih dobio karton i time oslabio ekipu. Kažu teren, a igrali smo na njivi. Igrao sam na hiljadama terena, a ovaj je bio najgori - rekao je Ronaldo, kojeg su od samog starta domaći navijači uzeli na zub uzvicima: “Mesi, Mesi”.

Koliko je Ronaldo bio nervozan prije meča svjedoči i fotografija na kojoj je neprilično, srednjim prstom odgovorio fanovima BiH.

LAMPARD srušio svjetskog prvaka

A prvi put nakon 1980. godine kada su sa 3:1 dobili Argentinu, Engleska je savladala aktuelnog svjetskog prvaka, Španiju. Na “Vembliju” je meč riješio Frenk Lampard u 49. minutu, glavom nakon što se lopta odbila od stative koju je uzdrmao Daren Bent. Tako je sa kapitenskom trakom (mijenjao Terija) vezista Čelzija proslavio svoj 90. nastup. Španci su, statistički, bili bolji rival, ali je Fabregas promašio nekoliko šansi, dok je Vilja u 72. minutu uzdrmao okvir gola. I Velšani, su nastavili sa sjajnim igrama, pa je sa 4:1 iz Kardifa ispraćena Norveška. Do poluvremena su Bejl (11. minut) i Belami u 15. riješili pitanje pobjednika. U nastavku je dva gola postigao rezervista Sem Voks, dok je počasni pogodak za Norvežane postigao Haseklep.

Bonus video: