Ronaldu tri puta veća plata od Iguaina, 40 puta veća od Marušića

"Gazeta delo sport" objavila koliko zarađuju fudbaleri Juventusa, Milana, Intera i Lacija. Kristijano Ronaldo godišnje zaradi 40 puta više od Adama Marušića
185 pregleda 1 komentar(a)
Adam Marušić Kristijano Ronaldo Juventus - Lacio, Foto: Beta/AP
Adam Marušić Kristijano Ronaldo Juventus - Lacio, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.09.2018. 18:06h

Napadač Juventusa Kristijano Ronaldo je najplaćeniji fudbaler u italijanskoj Seriji A i zarađuje tri puta više od drugog najplaćenijeg, napadača Milana Gonsala Iguaina, otkrila je "Gazeta delo sport".

Portugalac, zvanično najbolji fudbaler na svijetu, vlasnik Zlatne lopte "Frans fudbala", došao je ljetos iz Reala u Juventus za 100 miliona eura.

On, kako tvrdi milanski list, zarađuje u Torinu nevjerovatnih 31 milion eura po sezoni. Potpisao je četvorogodišnji ugovor.

Gonsalo Iguain, koji je otišao iz Juventusa u Milan nakon Ronaldovog dolaska, drugi je najplaćeniji na listi igrača Serije A sa godišnjom platom koja je tri puta manja od Ronaldove i iznosi 9,5 miliona.

Treće i četvrto mjesto na listi zauzimaju fudbaleri Juventusa - Paulo Dibala ima sedam miliona godišnje, a Miralem Pjanić 6,5.

Kristijano Ronaldo još čeka na prvi gol u dresu "stare dame", a odigrao je tri utakmice.

Mauro Ikardi i Rađa Naingolan su najplaćeniji igrači Intera sa 4,5 miliona godišnje, dok Ćiro Imobile i Lukaš Leiva prednjače u Laciju (po 2,3 miliona godišnje) i plaćeniji su od Milinković-Savića, koji po sezoni ima 1,8 miliona.

Crnogorski reprezentativac Adam Marušić, po podacima "Gazete delo sport", godišnje u Laciju inkasira 800 hiljada eura, što je otprilike 40 puta manje od astronomske plate Kristijana Ronalda.

Bonus video: