"Rosoneri" osvojili Sardiniju

Velikan je na kraju rutinski slavio - autogol Pisana u 4. i majstorija Ibrahimovića u 61. minutu su bili dovoljno da Milan opet ode na prvo mjesto
62 pregleda 0 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.12.2011. 22:30h

Milan nije smio da dozvoli luksuz da ne pobijedi ni treći meč zaredom u gostima, pa je Kaljari na neki način bio prilika da šampion opet izađe na pravi put.

„Rosoneri” opet nisu pokazali mnogo, Kaljari je čak većim dijelom meča bio i opasniji tim, ali je velikan na kraju rutinski slavio - autogol Pisana u 4. i majstorija Ibrahimovića u 61. minutu su bili dovoljno da Milan opet ode na prvo mjesto.

"Mislim da je prvi gol koji je pao rano dosta uticao na meč. Čak smo nakon tog pogotka bili i dosta spori, ne znam razlog, ali Kaljari nas je zaista namučio. Pobijedili smo, nastavili dobru seriju i zato smo zadovoljni", rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Milan će na prvom mjestu da se zadrži makar do sjutra veče i derbija između Udinezea i Juventusa, duela dva tima čiji je okršaj, shodno tabeli, proglašen „okršajem za Skudeto”.

"Nije to baš tako. Šta onda reći za duele Juventusa sa Interom, Lacijom, Napolijem... Igramo protiv ekipe koja je do sada pokazala najviše i koja ima majstora kakav je Andrea Pirlo, čovjek koji sa loptom može da uradi šta poželi", kazao je trener Udinezea Franćesko Gvidolin.

Juve nije izgubio nijedan veliki meč ove sezone, većinu derbija je pobijedio, a Antonio Konte se sprema da osvoji i „Friuli”.

"Kada ste trener Juventusa remi nikad nije prihvatljiv rezultat. Međutim, Udineze kod kuće uvijek igra otvoreno, želi da dominira, a na nama je da ga u tome spriječimo", istakao je Konte.

Koliko težak posao čeka „staru damu” vidi se po tome kako Udineze igra na „Friuliju” - dobio je svih sedam mečeva ove sezone, dao je 14 golova, a primio svega dva...

Fiorentina je u toskanskom derbiju igrala bez golova sa Sijenom u gostima, a najbolju šansu na meču je imao Stevan Jovetić. Njegov udarac u samom finišu prvog dijela je sjajno odbranio srpski golman Željko Brkić.

„Viola” je u velikom problemu, jer ni smjena trenera (Sinišu Mihajlovića zamijenio Delio Rosi) nije donijela ništa novo. Fiorentina je sa Rosijem tri remija, dva poraza i samo trijumf.

Rezultati

Kaljari - Milan 0:2 (Pisano (autogol) 4, Ibrahimović 61)

Sijena - Fiorentina 0:0

Sjutra

Udineze - Juventus

Atalanta - Ćezena

Bolonja - Roma

Inter - Leće

Lacio - Kjevo

Napoli - Đenova

Novara - Palermo

Parma - Katanija

Bonus video: