Rožerio Seni postigao 100. gol u karijeri (video)

"Kada ste golman, ne ulazite na teren misleći o postizanju gol, ali ispalo je kako sam želio. Da iz slobodnog udarca postignem gol koji će odlučiti važan meč", rekao je Seni.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2011. 08:06h

Nakon poraza od Pauliste u prošlom kolu (2:3), golman Sao Paola kazao je da je derbi Korintijansom važniji od njegovog eventualnog gola za veliki jubilej. Rožeriju Seni se, međutim, sve poklopilo – u meču sa tri crvena kartona, Sao Paolo je slavio sa 2:1, a Seni je u 53. minutu iz slobodnog udarca postigao gol za svoj tim za presudno vođstvo od 2:0, što je bio njegov ukupno 100. gol u karijeri.

Ovo bi bio impozantan učinak i za rasnog golgetera, a kamoli za golmana, koji je itekako efikasan sa penala i iz “slobodnjaka”.

“Bilo je sjajno. Kada ste golman, ne ulazite na teren misleći o postizanju gol, ali ispalo je kako sam želio. Da iz slobodnog udarca postignem gol koji će odlučiti važan meč. Za mene i nije toliko važno što je to bio gol protiv Korintijansa, ali je, očigledno, bilo važno navijačima”, rekao je 38-godišnji Seni.

Po statistici FIFA, istina, Seni je postigao 98 golova, ali treći golman brazilske reprezentacije, koja je 2002. godine postala prvak svijeta, broji i dva gola na nezvaničnim utakmicama, jedan 1998. godine protiv kombinovanog tima Santosa i Flamenga, a drugi protiv ruskog Uralana na jednom egzibicionom turniru 2000. godine.

Inače, prvi gol za Sao Paolo postigao je Dagoberto u 39. minutu, dok je poraz ublažio Dentinjo u 68. minutu.

Ovom pobjedom, prvom nakon 11 sušnih međusobnih mečeva, Sao Paolo je pretekao Korintijans na tabeli, zbog bolje golrazlike.

Galerija

Bonus video: