Rudar čeka Mogren: Potjera se nastavlja

Novi ispit je danas, protiv Mogrena, gdje treba zaraditi novu trojku i nadati se da će i Budućnost, možda, negdje kiksati.
3 komentar(a)
Rudar-Mogren_1, Foto: Z.ĐURIĆ
Rudar-Mogren_1, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 12.05.2012. 09:06h

Izdanje u Golubovcima i pobjeda 3:0 donekle je „potrlo“ onaj remi sa Petrovcem, pa u pljevaljskom fudbalskom prvoligašu sa novim elanom nastavljaju borbu za bodove (i potjeru za Podgoričanima). Novi ispit je danas, protiv Mogrena, gdje treba zaraditi novu trojku i nadati se da će i Budućnost, možda, negdje kiksati.

- Mogren je dio crnogorske „velike četvorke“ i samim tim dovoljno izazovan za naše igrače. Da ne pominjem koliko nam je trijumf bitan u situaciji kada imamo bar teoretske šanse da jurimo titulu. Ali, da se razumijemo, neće nam biti nimalo lako. Oni imaju prilično mladu ekipu, sa nekoliko fudbalskih bisera, tu je i par iskusnijih fudbalera, a sve je to sklopljeno u jednu skladnu cjelinu. Sasvim dovoljno za krajnju opreznost. Ne smijemo, a i nećemo ih potcijeniti nijednog momenta. Vjerujem da ćemo biti znatno konkretniji nego nedavno protiv Petrovčana i pobijediti. Naše je da taj zadatak obavimo, a hoće li nam to kasnije donijeti neku promjenu na tabeli, vidjećemo – kaže trener Rudara Dragan Radojičić.

Granitna odbrana (ovog proljeća na 12 prvenstvenih utakmica, primila samo jedan gol) i efikasan napad, taktika su na koju Mogren neće imati adekvatan odgovor, vjeruju Pljevljaci.

- Ako uspješno zaustavimo njihove „brzance“ u napadu, ne bi smjelo da bude iznenađenja. To je Mogrenov najjači adut i nama ostaje da im ga izbijemo iz ruku. A naši napadači će s druge strane, nadam se, baš kao i na Trešnjici, svoje obaveze ispuniti kako treba - optimistički zaključuje strateg pljevaljskog tima.

Nakon što je Mogren odustao od Evrope, “žuti” su poraženi dva puta zaredom na Lugovima (od Zete i Lovćena).

Ostaje da se vidi kako će se četa Branislava Milačića pokazati na današnjem gostovanju u Pljevljima...

- Rasterećeni smo, igraćemo bez imperativa. Vjerujem da možemo i da napravimo neki povoljniji rezultat, a sve sem poraza bio bi pozitivan ishod po nas - kaže Marko Đurović, koji će prvi put biti starter nakon duže pauze (operisao ukrštene ligamente koljena).

- Povreda je prošlost, nadam se da ću se vratiti u normalan kolosijek - kazao je bivši mladi reprezentativac Crne Gore.

RUDAR - MOGREN

Pljevlja - Stadion Rudara. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Miloš Asović (Berane). Početak u 17 časova.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Radusinović - Brnović, Vlahović, Igumanović - I. Jovanović, Ivanović - Nerić.

Mogren (4-4-1-1): Šćekić - Ivanović, Kapisoda, Radišić, Milošević - Mirković, Krstić, M. Zec, Đorđević - Bakić - Đurović.

Bonus video: