Rudar gazda na sjeveru

"Na svakoj utakmici rezultat je najbitniji i moramo biti zadovoljni trijumfom. Bili smo bolji tokom cijelog meča i zasluženo došli do tri boda", rekao je šef struke Rudara Rakojević.
3 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2012. 20:32h

Fudbaleri Rudara nadigrali su Jedinstvo i zasluženo odnijeli bodove iz Bijelog Polja.

Od samog početka susreta inicijativu su imali Pljevljaci i u dva navrata opasno priprijetili. Prvo je Ivanović sa 13 metara bio zamalo neprecizan, a zatim je Vlahović sa 15 metara oprobao udarac, ali je golman Aković bio na visini zadatka.

Na drugoj strani u 36. minutu domaćin je izveo kontru, Babača uputio loptu u kazneni prostor prema Boričiću koji je, međutim, zamalo zakasnio.

Znatno uzbudljivije bilo je u drugom dijelu. Ponovo su gosti napadali i umalo poveli u 64. minutu, ali je Igumanović sa ivice šesnaesterca pogodio prečku. Dva minuta kasnije Rudar dolazi do vođstva - nakon kornera u kaznenom prostoru najbolje se snašao Nerić i iz neposredne blizine sproveo loptu u mrežu.

U 75. minutu Dabanović je dosudio jedanaesterac za goste, nakon što je lopta u ruku pogodila Fetahovića. Međutim, šut Vlahovića sa bijele tačke brani Aković.

Odmah poslije toga izabranici Nikole Rakojevića ipak su došli do drugog gola, pošto je Ivanović glavom matirao domaćeg golmana. Pred kraj susreta Jedinstvo je moglo do počasnog gola, ali je Kljajević sa nekoliko metara pogodio stativu.

"Zadovoljan sam našom igrom u prvom poluvremenu, ali smo u drugom dijelu bili anemični. Kako je utakmica odmicala padala nam je koncentracija, što su gosti iskoristili i postigli dva gola. Ovaj poraz nas neće poremetiti i sigurno da ćemo već u narednim susretima pokazati da imamo kvalitetnu ekipu", kazao je trener Jedinstva Enes Kasumović.

"Na svakoj utakmici rezultat je najbitniji i moramo biti zadovoljni trijumfom. Bili smo bolji tokom cijelog meča i zasluženo došli do tri boda. Međutim, moramo popraviti realizaciju jer mnogo šansi nijesmo iskoristili", rekao je šef struke Rudara Nikola Rakojević.

Jedinstvo - Rudar 0:2

Bijelo Polje - Gradski stadion. Gledalaca: 2.500. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Nerić u 66. i Ivanović u 77. minutu. Žuti kartoni: Bećirović, Drašković, Kalić (Jedinstvo), Ivanović, Tomašević (Rudar).

Jedinstvo: Aković 6,5, Radulović 6, Fetahović 6, Vuković 6, Ušumović 6, Šćekić 5,5 (Kalić 5,5), Drašković 6, Bećirović 5,5 (Kasumović 5,5), Boričić 5,5 (Čindrak 5,5), Babača 6, Kljajević 6.

Rudar: Vukliš, Jovanović 7, Damjanović 6,5, Tomašević 6,5, Nestorović 7, Brnović 6,5 (Jeknić), Vlahović 7, Ivanović 7, Igumanović 7 (Šljivančanin), Kaluđerović 7, Nerić 7,5 (Krkeljić).

Bonus video: