Rudar gleda sa vrha

0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2014. 20:48h

Rudar i Mogren odigrali su vrlo dobru utakmicu u kojoj je, kada se sve sabere i oduzme, trijumfovao za nijansu bolji i spretniji tim.

Sa nova tri boda Pljevljaci su se osamili na liderskoj poziciji, a Budvani pokazali da je kriza igre s početka prvenstva, definitivno prošlost.

U najmanje interesantnoj, prvoj trećini susreta, bilježimo dva opasna napada gostiju, u 7. i 23. minutu kada su moguću opasnost za Radanovića pravovremenim uklizavanjima spriječili Dubljević, odnosno Nestorović.

S druge strane, lopta je poslije slabog udarca Ivana Ivanovića iz solidne situacije, otišla pored lijeve stative.

Prva prava akcija domaćih donijela im je i vođstvo u 34. minutu. Po desnoj strani prošao je Tomašević, primijetio utrčavanje Brnovića, uposlio ga na vrijeme, a ovome nije bilo teško da sa pet metara sprovede loptu u nebranjeni dio mreže.

Potom je u 38. minutu zaprijetio Kato udarcem iz daljine, a Butorović odbranio, da bi gosti u samom finišu poluvremena, pomalo neočekivano, stigli do izjednačenja.

Za trenutak je „zaspala“ odbrana Rudara, ostavila samog Markovića koji je majstorski prihvatio loptu, pogledao gdje je Radanović, a onda je „šmekerski“ smjestio u donji desni ugao.

U nastavku, obje ekipe su sa „spuštenim gardom“ krenule po tri boda. Rudar je prijetio konstantnom ofanzivom a Mogren veoma neugodnim kontrama. Zarađivali su Pljevljaci korner za kornerom, šutirali iz svih pozicija, Nestorović zatresao prečku, dok je na drugoj polovini terena Zec uzdrmao stativu, a golman domaćih imao još par efektnih intervencija.

Najviše uzbuđenja, ipak je bilo između 70 i 72 minuta. Prvo je nakon šuta Brnovića lopta u šesnaestercu okrznula ruku jednog igrača Mogrena, pa je sudija Savović, uz malo dvoumljenja, pokazao na bijelu tačku. Uslijedili su burni protesti Budvana, zatim konsultacije sa pomoćnikom Đuranovićem, pa promjena odluke i dosuđen korner, pa protesti domaćih fudbalera...

I kada se sve smirilo i korner izveden, lopta je došla do Vlahovića, ovaj pronašao „rezervistu“ Mrdaka kome nije bilo teško da sa dva metra ubaci lotu u praznu mrežu. Za veliku radost i skok na prvo mjesto gdje Rudar odavno nije bio.

"Ostvarili smo tešku i zaista vrijednu pobjedu protiv izuzetno kvalitetnog Mogrena koji je na najbolji način pokazao da je ekipa za vrh tabele. Možda nismo blistali, poremetio nas je i prerani izlazak Ivanovića, ali su najvažnija tri zasluženo osvojena boda, koja nam mnogo znače uoči dva uzastopna gostovanja", kazao je šef stručnog štaba Rudara, Mirko Marić.

"Žao mi je što kvalitetnu partiju nismo krunisali boljim rezultatom jer je bilo prilika za to. Raduje me, međutim, što smo pokazali da i protiv tako kvalitetnih ekipa, kakva je Rudar, možemo ravnopravno da se nosimo. Nadam se da će takve igre u nastavku početi da donose i više bodova" rekao je trener Mogrena Branislav Milačić.

Rudar - Mogren 2:1 (1:1)

Pljevlja - Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: oko 800. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Podgorica) i Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Brnović u 34. i Mrdak u 72. minutu za Rudar, Marković u 45. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Damjanović, Mrdak, Jovović (Rudar), Vujačić i Kapisoda (Mogren).

Rudar: Radanović, Tomašević, Iv. Ivanović, Damjanović, Gačević, Dubljević, Kato, Ig. Ivanović (Jovović), Brnović (Đurić), Nestorović, Vlahović.

Mogren: Butorović, Vujačić, Petričević, Kapisoda, Dragićević, Marković, Ćosić (Grbović), Vujačić (Zvicer), Zec, Adrović, Racković.

Bonus video: