Rudar gostuje pod Malim brdom

Cilj je jasan za oba tima. Trijumf za nastavak dobre serije”, naglasio je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.04.2011. 13:24h

Petrovac je i dalje u proljećnjem dijelu šampionata jedina neporažena ekipa. Fudbalsko proljeće očigledno da prija izabranicima Milorada Malovrazića. O primarnom cilju- opstanku u eliti praktično da i niko više ne govori. Dobri rezultati nameću nove ciljeve i borbu za sredinu tabele. Naročito pred domaćim navijačima. Meč sa Rudarom bi trebalo da donese kvalitetan fudbal i borbu otvorenog garda....

”Želimo novi trijumf jer to prije svega dugujemo našim navijačima. Znamo ko nam stiže u goste, a iako Rudar ne igra na nivou prošlogodišnjih partija, nema sumnje da još uvjek aktuelni šampion posjeduje kvalitetan igrački pogon. Ne vjerujem da će biti mnogo kalkulacija, i da će taktika biti rob kvalitetnom pristupu. Bićemo lišeni usluga povrijeđenog Zvicera. Cilj je jasan za oba tima. Trijumf za nastavak dobre serije”, naglasio je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.

Pljevljaci dobro znaju koliko ih težak posao očekuje pod Malim brdom. Petrovac je neporažen ovog proljeća, u proteklih sedam utakmica skoro da je nesavladan i njihov golman, pa sudeći po tome „rudari“ i nemaju previše razloga za optimizam. Ali ni za pesimizam, s obzirom da je jasno na čijoj su strani iskustvo i igrački kvalitet. Sve u svemu, uslovi za neizvjesnu i kvalitetnu utakmicu su tu.

„Petrovčani su ovog proljeća potvrdili da su nešto slabija jesenja izdanja i plasman bili slučajnost. Sada su došli na svoje, igraju dobro, ne gube utakmice i više od 500 minuta su bez primljenog gola. S druge strane, i mi imamo dovoljno svojih aduta da ih malo zaplašimo. Jedan od njih je, svakako, što smo malo naštelovali nišanske sprave i u prethodnih 180 minuta čak šest puta tresli protivničke mreže. Dakle, granitna odbrana protiv sve boljeg napada, vidjećemo ko će zadržati ritam“, kaže trener Rudara, Nebojša Vignjević, koji vjeruje da se igrači oba tima neće štedjeti, iako ih već u srijedu čekaju prve polufinalne utakmice u Kupu Crne Gore:

„S obzirom da je domaćin sjajnim igrama i rezultatima pobjegao iz opasne zone, a mi se učvrstili na trećem mjestu, na prvi pogled možda je logično da i oni i mi malo skrenemo misli sa prvenstva na najmasovnije takmičenje. Ipak smo tu stigli do same završnice, kada trofej nije daleko. Međutim, bar što se nas tiče, neće biti opuštanja. Učinićemo sve da slavimo danas, jer od toga, uoči duela sa Zetom, ne vidim bolji način za jačanje samopouzdanja i podizanje atmosfere. Biće teško, ali...“, pomalo zagonetno, ali i optimistički će Vignjević.

Vjerovatni sastavi

Petrovac (4-4-2): Velimirović, Stanišić, Čelebić, Mikijelj, Mihailović, Graovac, Jovanović, Marković ( Muhović), Golubović, Jovović ( Kladnik), Milić.

Rudar (4-5-1): Mijatović, Popović, Igumanović, Bojić, Adžić, I. Jovanović, Brnović, Francišković, Vlahović, Useni, Mrdak.

Bonus video: