Rudar izgubio od Širaka: Drugo kolo ostaće san

Pljevljaci imali dvije dobre šanse u prvom poluvremenu, a onda kapitulirali u nastavku: napadač Li je u 71. minutu donio Jermenima veliku prednost pred revanš (1:0)
8 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2012. 18:18h

Od najavljene pobjede i mirnog revanša u Jermeniji nije bilo ništa - Rudar je u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Nikšiću poražen od Širaka sa 1:0, pa mu ostaje samo da se nada u čudo...

Pljevljaci su bili opasniji samo u prvom poluvremenu, što je premalo da bi se ostvario željeni trijumf. Sa druge strane, protivnik je znao tačno šta hoće i 19 minuta prije kraja meča, može se to slobodno reći, stigao nadomak cilja.

Prvu priliku „rudari” su imali u 6. minutu - sa lijeve strane Igumanović je izveo korner, a Alićev pokušaj sa desetak metara završio je pored gola. Neopreznost domaćih gosti umalo nisu kaznili u 10. minutu. Naime, nakon centaršuta Lija, Marikijanov udarac defanzivci Rudara odbili su u korner.

U 15. minutu dobro su kombinovali Miroje i Ivica Jovanović, koji je uposlio Vlahovića, ali je šut kapitena završio pored gola. Sredinom prvog dijela, Jermeni umalo nisu stigli do prednosti - Dame je sa desne strane u srcu šesnesterca pogodio Fofana, koji se uplašio šanse, tako da je prilika otišla u nepovrat.

Terensku inicijativu Rudar umalo nije krunisao u 32. minutu - Igumanović je uposlio Stojanovića, koji odlično reaguje, ali je loptu koja je trebalo da završi u golu izblokirao njegov saigrač Ivanović. Do odlaska na odmor izgledne prilike propustili su Vlahović u 36. i Miroje Jovanović u 41. a propisno se obrukao Ivanović u 42. minutu, kada je iz neposredne blizine šutirao pored gola. Kazna je umalo stigla u finišu prvog dijela, ali je udarac Davtjana osujetio Vukliš.

- Rudar nije bio na nivou svojih igara. Primijetio sam fudbalski strah kod pojedinih igrača, što ćemo morati da promijenimo. Moguće da je pritisak od Evrope učinio svoje. Gol smo primili zbog fizičke nespremnosti. Mislio sam da će pasovi biti tečni i tačni. Mnogo bolje smo odigrali dva kontrolna meča na Zlatiboru, nego ovu utakmicu. Koncentracija nam je padala, jer fizička sprema nije na zadovoljavajućem nivou. Gosti su čekali svoju šansu i iskoristili je. Do revanša ćemo pokušati da ispravimo neke stvari - naglasio je trener Pljevljaka Nikola Rakojević.

Tim sa sjevera Crne Gore je i nakon odmora nastavio da igra na polovini protivnika, a gosti su se opredijelili za kontranapade preko brzonogog Fofane, koji je imao dvije izgledne prilike u 55. i 57. minutu, kada je i uzdrmao prečku. Od tog trenutka, Pljevljaci su konstantno padali na fizičkom planu, što je rival osjetio i upustio se u otvorenu borbu.

Ipak, u 65. minutu Blažo Igumanović je iz slobodnog udarca odlično šutirao, ali je Harutjunjan još bolje reagovao. Potpuno zasluženo, u 71. minutu radovali su se gosti - polukontru je odlično iskoristio Li, koji je iz neposredne blizine preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

Tri minuta prije kraja meča Nikšićanin Milenko Nerić odlično je reagovao u šesnestercu, ali je još jednom na visini zadatka bio gostujući golman. U finišu meča Rudar je dao svoj maksimum, ali to nije bilo dovoljno da dođu do egala, koji bi produžio nadu da se, ipak, može preskočiti prva prepreka. Posljednji trzaj domaći su imali preko Vladana Adžića, čiji je šut završio iznad gola.

- Loše smo odigrali prvo poluvrijeme. Nakon odmora smo promijenili taktiku i zasluženo slavili. Imali smo prilike da postignemo još koji gol, ali i ovo je dobar rezultat - rekao je trener Širaka Vardan Bikakčijan.

Rudar - Širak 0:1

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca 600. Sudija: Jari Jarvinen (Finska). Pomoćnici: Marko Haninen, Jan Peter Arivirta (Finska). Strijelac: Li u 71. minutu. Žuti kartoni: Adžić, Kaluđerović (Rudar), Li, Fofana, Karen, Davtjan, Marikijan (Širak).

Rudar: Vukliš 6,5, M. Jovanović 6, Alić 6, Igumanović 6 (Bakoč), Adžić 6,5, Vlahović 6, Kaluđerović 6, Ivanović 7, Nestorović 6, I. Jovanović 6,5, Stojanović 6 (Nerić).

Širak: Harutjunjan 7, Grigorijan 6,5, Kadio 6,5, Li 7, Mkojan 7, Davtjan 6,5, Fofana 7 (Navit), Marikijan 6,5, Muradjanin 7 (Karen), Hovšanijan 7, Dame 6,5 (Mkrtih).

Bonus video: