Rudar nemoćan u Vroclavu

Pljevljaci nisu imali šansi protiv Slaska koji je već nakon devet minuta igre imao dva gola prednosti
84 pregleda 6 komentar(a)
Rudar - Mika, Foto: Vesko Belojević
Rudar - Mika, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.07.2013. 21:01h

Da li je Rudar u prvim sekundama meča u Vroclavu previše respektovao Slask, ili je razlika između crnogorskog i poljskog klupskog fudbala toliko velika, sada je veliko pitanje.

Ali, pamtiće se da su Pljevljaci već u prvih 10 minuta na Gradskom stadionu položili oružje - Slask je slavio sa 4:0 i već nakon prve utakmice jasno stavio do znanja ko ide u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Odbrana crnogorskog predstavnika je preživjela pakao u prvih 10 minuta kada je domaćin dao dva gola (oba Portugalac Paišao, u 4. i 9. minutu, i to nakon što su se krilni igrači praktično ušetali u kazneni prostor), a uz to je imao još dvije velike šanse (jednom pogodio prečku Dalibor Stevanović).

Već tada je postalo jasno da se ekipi Mirka Marića ne piše dobro, pa je čak i minus dva na poluvremenu bio pozitivan rezultat ako se zna šta je sve morao da brani i na kakvim je mukama bio sinoć veoma dobri golman Goran Vukliš.

"Prvih deset minuta je presudilo, kao da su moji igrači bili impresionirani atmosferom na stadionu. Brzo smo primili dva gola i to je uticalo na tok utakmice. Slask je bolja ekipa, plus bolje fizički pripremljena jer joj ubrzo počinje i liga. Sve ukazuje na to da je ovo naš oproštaj od Evrope. Svaka čast Vuklišu, da nije bilo njega Slask bi i ubjedljivije slavio", rekao je Marić.

Iako je Rudar početkom drugog dijela igre bolje stajao na terenu, opasnosti po gol Slaska ipak nije bilo, a Vukliš je morao da vadi loptu iz mreže već u 56. minutu. Opet je u centru pažnje bio Paišao, koji je ovog puta asistirao Valdemaru Soboti, pa je Rudaru prijetila katastrofa.

Nije se dugo čekalo ni na četvrti gol Slaska, ali je sreća što je on bio i posljednji koji je primio Rudar.

Strijelac je bio rezervista Sebino Plaku u 70, svega stotinjak sekundi pošto je kročio s klupe na teren.

"U prvih 20 minuta smo bili izuzetni. Zadovoljan sam partijom, iako smo kasnije griješili u dodavanjima. Ipak, mogli smo i da postignemo još golova", kazao je trener Poljaka Stanislav Levi.

Rezultat je na kraju svakako realan odraz dešavanja na terenu, a Rudaru ostaje da za sedam dana u Podgorici makar popravi utisak protiv Poljaka, koji su prošle godine eliminisali Budućnost iz Evrope.

SLASK - RUDAR 4:0

Vroclav - Gradski stadion. Kapacitet: 14.797. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska). Strijelci: Paišao u 4. i 9, Sobota u 56. i Plaku u 70. minutu. Žuti kartoni: Stevanović (Slask), Bambur (Rudar).

Slask (4-2-3-1): Gilijevič - Ostrovski, Pavelec, Kokoška, Dudu - Stevanović (Holota), Kažmijerčak - Sobota, Mila, Patejuk (Plaku) - Paišao (Vjezik).

Rudar (4-2-3-1): Vukliš – Jeknić, Damjanović, Petrović, Nestorović – Vlahović, Kaluđerović (Sekulić) - Jovanović, Brnović, Šljivančanin (Bambur) - Stojanović (Rustemović).

Bonus video: