Rudar neriješeno sa Karpatima, Marić zadovoljan

Nakon pobjede nad rumunskim Voluntarijem prije dva dana, ovo je druga odlična predstava aktuelnog crnogorskog šampiona u Turskoj, protiv veoma jakog rivala.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Filip Roganović
Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.02.2016. 17:29h

Fudbaleri Rudara odigrali su neriješeno 2:2 protiv Karpata iz Ljvova, desetoplasiranog sastava ukrajinskog šampionata, u drugom pripremnom meču u Antaliji.

Nakon pobjede nad rumunskim Voluntarijem prije dva dana (1:0), ovo je druga odlična predstava aktuelnog crnogorskog šampiona u Turskoj, protiv veoma jakog rivala.

"Izuzetno sam zadovoljan i današnjom igrom, naročito prvim poluvremenom, bez obzira što smo gubili nakon prvog dijela igre. Više pružamo nego što i sami očekujemo, nadam se da ćemo zadržati ovaj ritam. Dobro je što igramo sa jačim protivnicima, jer ćemo tako bolje dostići maksimalnu formu, a i nastavak prvenstva je blizu, ostalo je još samo 15 dana", prokomentarisao je trener Rudara Mirko Marić.

Rudar je gubio na poluvremenu, iako je igrao bolji fudbal od Ukrajinaca u tom periodu igre. Argentinac u redovima Karpata, Gustavo, iskoristio je grešku golmana Radanovića, koji je uhvatio, pa ispustio loptu, i doveo Ukrajince u vođstvo od 1:0.

Po jakom vjetru koji je značajno otežavao igru, Rudar je odgovorio šansama - Kaluđerović je pogodio prečku, a veliku priliku - gotovo bolju od penala, propustio je Marković. Šansu je imao i raspoloženi Draško Božović.

Šta nisu uspjeli u prvom, Pljevljaci su uradili u drugom poluvremenu, i to u razmaku od samo šest minuta - Živković je u 56. pravim evrogolom izjednačio na 1:1, da bi Knežević u 62. nakon centaršuta Nome donio potpuni preokret.

Karpati su u 75. minutu izjednačili na 2:2, golom Karnoze iz slobodnog udarca, što je možda i najrealniji ishod predstave igrane na jednom od terena Sportskog centra "World of wonders" (svijet čuda).

Rudar je igrao u sastavu Radanović (Jelovac), Živković, Nestorović (Jovanović), Alić (Radišić), Gerson (Savić), Vlahović (Sopo), Kaluđerović (Golubović), Noma (Gačević) Božović (Talović), Brnović (Zečević), Marković (Knežević).

Naredni meč Pljevljaci igraju u ponedjeljak protiv kazahstanskog Atiraua.

Bonus video: