Rudar nije iskoristio kiks Sutjeske

1 komentar(a)
Budućnost - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Budućnost - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.02.2015. 21:05h

Rudar nije iskoristio poraz Sutjeske, ali zato Mladost jeste, i taj poraz i kiks Rudara, pobjedom u Nikšiću u sve se umiješala i Budućnost, pa je već poslije prvog proljećnog kola jasno da predstoji zanimljiva šampionska trka, vjerovatno sa četiri učesnika.

Pljevljaci su bili bliži trijumfu protiv tradicionalno neugodnog Grblja, propustili su da realizuju makar tri čista zicera, ali su u finišu utakmice i gosti nekoliko puta opasno zaprijetili da iz Pljevalja odnesu čitav plijen.

Prvi od tri pomenuta zicera promašio je Ivanović u četvrtom minutu, kada je nakon prodora dodavanja Jovovića uspio da sa dva metra prebaci potpuno prazan gol. Dobar napad domaćih bilježimo i u 22. minutu ali je poslije snažnog šuta Jovovića iskosa, golman Vukliš loptu skrenuo u korner. Jedini put u prvom poluvremenu gosti su priprijetili u 42 minutu. Iz dobre pozicije šutirao je Vukčević, pravo u Radanovića.

I nastavak je počeo ofanzivom Rudara, izvedena su i tri brza kornera, ali je vrlo dobra prilika viđena na drugoj strani. Pavićević je prihvatio loptu u šesnaestercu domaćih, prevario i Radanovića , međutim na pravom mjestu je bio Mijušković i blokom spasao svoju mrežu.

Drugi pljevaljski zicer stiže u 65 minutu, još veći od prvog. Šutirao je Noma sa 17 metara, Vukliš odbranio i odbio loptu do Jovovića koji je od gol crte bio udaljen svega tri metra. I umjesto da je bez problema proslijedi u praznu mrežu, on je nepotrebno driblao, dovoljno da odbrana gostiju otkloni opasnost.

Uslijedila je i šansa Vujačića, pa Jovovića, a onda i treći zicer koji nije iskoristio Talović iako je od gola bio udaljen samo pet metara. U kontri, priliku da kazni “rudare” za promašaje nije iskoristio Jablan.

"Mislim da je utakmica riješena već u petom minutu kada Ivanović nije iskoristio onu veliku šansu, bez obzira što smo i nakon toga, po teškom terenu, još nekoliko puta bili zaista blizu vođstva. Doduše i Grbalj je u finišu mogao nas kazni, ali je sve ipak ostalo na podjeli bodova. Nemam šta da zamjerim mojim igračima, nismo pobijedili ali idemo dalje, jer već u subotu nas čeka duel sa Berancima", kazao je Mirko Marić, trener Rudara.

Ostalo je nepopularnih, ali zasluženih 0:0...

"Mislim da smo zaslužili ovaj bod. Rudar je imao više prilika i inicijativu, ali i mi smo pred kraj propustli šansu za pobjedu, pa je remi, možda i najpravedniji ishod utakmice. Moram biti zadovoljan, jer kada ne izgubite od vodeće ekupe na tabeli na njenom terenu, onda je to svakako dobar rezultat", prokomentarisao je Marko Vidojević, trener Grblja.

Rudar – Grbalj 0:0

Pljevlja - Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: oko 500. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Marko Stanković i Boban Krstev (oba sa Cetinja). Žuti kartoni: Noma, Đurić, Gačević (Rudar), Manojlović (Grbalj).

Rudar: Radanović 7, Noma 6, Đurić 6,5, Tomašević 6,5 (Talović -), Vuković 6 (Vujačić -), Mijušković 7, Jovović 7, Ivanović 5 (Gačević -), Brnović 6,5, Nestorović 6,5, Vlahović 6,5.

Grbalj: Vukliš 7, Kosović 6,5, Glavan 6,5, Milojko 6,5, Januzaki 6,5, Pavićević 6 (Lazarević -), Jablan 7, Bogdanović 6, Vukčević 6,5 (Bulajić -, Leverda -), Manojlović 6, Pavlović 6.

Bonus video: