Rudar odigrao bez golova protiv ekipe koja je igrala Ligu šampiona

2 komentar(a)
Rudar, Foto: Filip Roganović
Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.02.2016. 20:30h

Rudar je najbolje ostavio za kraj u Antaliji. Prethodnih pet utakmica kada su Pljevljaci tri puta izgubili i jednom remizirali, poslužile su da učesniku Lige šampiona, BATE Borisovu, pokažu da se i u Crnoj Gori, s vremena na vrijeme, igra dobar fudbal.

Na kraju bilo je odličnih 0:0, dovoljno za vidljivo zadovoljstvo stratega Mirka Marića:

"Zaista nas, sedam dana pred prvenstvo, hrabri izdanje protiv Bjelorusa. Bili smo svih 90 minuta na svakom dijelu terena apsolutno ravnopravan rival, imali i više šansi od njih i dozvolili da nam samo dva ili tri puta zaprijete iz daljine. Ipak, sve to ne smije da nas zavara, pa da pomislimo kako ćemo u prvenstvu bez problema osvajati bodove. Već duel sa Lovćenom idućeg utorka biće sasvim drugačiji od ovog. Prvenstvo je prvenstvo. Uvijek su moguća neprijatna iznenađenja kada na red dođu zvanične utakmice. Međutim, dovoljno smo iskusni da se "resetujemo" na vrijeme i da sa maksimalnom ozbiljnošću i koncentracijom dočekamo Cetinjane", rekao je Marić.

Pljevljaci su promašili dva zicera (Marković u 4. i 25. minutu), blizu gola bio je i Reljić u 21, kao i Noma u 48. i Brnović u 82. minutu.

Na drugoj strani, Radanović je branio udarce u 2. i 52. minutu.

"Kad podvučemo crtu, moramo da budemo zadovoljni. Odradili smo sve što smo planirali, probali sve fudbalere i sveli spisak na nekih 16 ili 18 imena koji će podnijeti glavni teret makar do kraja drugog prvenstvenog kruga. Dodatni razlog za zadovoljstvo je i što smo kompletne pripreme prošli bez ozbiljnije povrede. U svakom slučaju, ako budemo češće ponavljali partiju kao u duelu sa BATE-a, eto i dobrih rezultata. A dokle će nas to dovesti, vidjećemo", dodaje Marić.

Protiv BATE-a su šansu dobili: Radanović, Živković, Radišić, Reljić, Nestorović, Sopo, Kaluđerović, Gačević, Noma, Vlahović i Marković.

U nastavku su ulazili Knežević, Jovanović, Brnović i Peličić.

Bonus video: