Rudar ostao bez trenera i titule, Zeta napokon dobila pod Vukićevićem

"Nije nam krenulo dobro i ja odlazim, nadam se da će ovaj moj potez malo trgnuti ekipu i da će igrati bolje u nastavku sezone"
65 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Marić, Foto: Filip Roganović
Mirko Marić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.02.2016. 17:11h

Rudar se u Golubovcima prvo oprostio od titule, a malo kasnije i od trenera.

Nakon poraza od Zete, Pljevljaci su se zaledili na minus 11, što je bio znak Mirku Mariću da kaže da je vrijeme za rastanak.

"Mislim da je ovo moralan čin trenera ekipe koja je u seriji slabih rezultata. Nije nam krenulo dobro i ja odlazim, nadam se da će ovaj moj potez malo trgnuti ekipu i da će igrati bolje u nastavku sezone. U svakom slučaju, Rudar ostaje moja druga kuća", rekao je Marić, koji, zanimljivo, ostavku nije saopštio novinarima neposredno nakon meča, već je kazao da je njegov tim „napravio ne tri, već pet koraka unazad u borbi za titulu”, te da „ne prepoznaje ekipu od kada se vratila sa priprema u Antaliji”.

Rudar je na startu drugog dijela sezone igrao neriješeno na domaćem terenu sa Lovćenom (1:1), spasivši remi u finišu meča, a juče bio daleko i od boda, i to u duelu sa ekipom koja je u meč ušla pod opterećenjem od pet vezanih poraza u prvenstvu (posljednju pobjedu Zeta je ostvarila 31. oktobra prošle godine).

Domaćin je bio agresivniji i motivisaniji, gosti uspavani u većem dijelu utakmice.

Zeta je u prvom dijelu imala nekoliko opasnih situacija, prije nego što je Bjedov promašio zicer u 32. minutu. Izašao je sam ispred Radanovića, zaobišao ga, a Alić izbacio loptu koja je išla u gol.

Rudar je „tanko” priprijetio preko Draška Božovića, ozbiljnije je pokušao Knežević, ali je Mladen Božović pročitao njegovu namjeru da ga lobuje.

U drugom dijelu, Zeta je prvu šansu pretvorila u gol. Mladi Popović je asistirao Bjedovu, koji je dobio duel sa Radišićem i savladao Radanovića.

Bjedov je nedugo zatim sa dva metra promašio prazan gol, a sve dileme oko pobjednika riješio je Vlaisavljević u 61. minutu, ubacivši loptu u mrežu, nakon što mu je asistirao Klikovac u želji da šutira.

U posljednjih 15-ak minuta Rudar je pokušao nešto, Ivanović je pogodio stativu, ali bilo je premalo i preslabo od ekipe koja je bila kandidat za titulu.

"Važna pobjeda protiv odličnog protivnika. Imali smo dobar pristup svih 90 minuta, nagrađeni smo za to", rekao je Dejan Vukićević poslije prve pobjede na klupi Zete ove sezone.

Nebojša Vučković novi trener Pljevljaka, pomagaće mu sin Igor

Nebojša Vučković je novi šef stručnog štaba Rudara, saopšteno je juče iz pljevaljskog kluba nakon što je Mirko Marić podnio ostavku. Vučkoviću će pomagati njegov sin Igor.

Trenersku karijeru počeo je u Tunisu 2001, dugo godina je bio trener klubova sa arabijskog poluostrva od kojih su najčuveniji Al Ahli i Al Nasri.

Od klubova sa ovih prostora trenirao je Bežaniju i Donji Srem, čiju je klupu napustio u aprilu prošle godine.

Bonus video: