Rudar primio gol nakon 794 minuta

"Žao mi je zbog primljenog gola. Imali smo i igru i rezultat i mislim da smo zasluženo ostvarili trijumf", istakao je šef stručnog štaba Rudara, Dragan Radojičić.
166 pregleda 0 komentar(a)
Ivica Jovanović, Foto: Vesko Belojević
Ivica Jovanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.04.2012. 22:16h

Lako, sa pola snage, posebno u drugom poluvremenu, ali dovoljno inspirisano da se gostu očita fudbalska lekcija - u Pljevljima, Rudar je savladao Berane 3:1, potvrdio sjajnu formu i nastavio mrtvu trku za titulu sa ekipom Budućnosti.

Ishod se naslutio već u 8. minutu, kada je Brnović na asistenciju Stojanovića rutinski savladao Akovića. Rudareva igra nakon toga ušla je u prepoznatljivu rutinu. Ređale su se prilike pred protivničkim golom kao na filmskoj traci. Najljepši trenutak na meču desio se u 13. minutu, kada je na centaršut Nestorovića dobro reagovao Stojanović, strahovito šutirao i pogodio prečku.

Poslije dobrih prilika Ivanovića u 19, Brnovića u 23. i Ivice Jovanovića u 24. minutu, uslijedio je drugi gol Pljevljaka. Igrao se 29. minut, kada se u gužvi u šesnaestercu gostiju dobro snašao najbolji strijelac Pljevljaka Ivica Jovanovića i sa desetak metara plasirao loptu u nebranjeni dio mreže.

Od 34. minuta gosti su igrali sa igračem manje, jer je juče sudija Kojović sasvim zasluženo pokazao drugi žuti karton Kuču. Silno motivisani Pljevljaci, poslije promašenih šansi Adžića i Ivanovića, u 40. minutu su povećavali prednost i već tada stavili tačku na meč. Ivica Jovanović je kao brzi voz pretrčao štopere gostiju, izašao sam na gol Berana i sa 18 metara plasirao loptu u mrežu.

"Ušli smo dobro u utakmicu, onako kako smo se dogovorili. Brzo smo postigli prvi gol, a onda još dva, iako smo mogli bar još toliko. Drugo poluvrijeme je bilo mlako, što je i razumljivo jer je ovaj ritam srijeda-subota za igrače veoma naporan. Žao mi je zbog primljenog gola. Imali smo i igru i rezultat i mislim da smo zasluženo ostvarili trijumf", istakao je šef stručnog štaba Rudara, Dragan Radojičić.

I u drugom poluvremenu Rudar je dominirao, ali bez konkretnih prilika za gol. Gosti su se branili, a u 81. minutu iz prve i jedine prave akcija postigli počasni gol. Akcija je bila djelo rezervista - po desnoj strani dobro je prošao Osmajlić, uposlio Isljamija koji sa pet metara poslao loptu u mrežu Mijatovića. Bio je to prvi gol u mreži Rudara poslije tačno 794 minuta.

"Bila je loša atmosfera pred utakmicu, doživjeli smo mnogo neprijatnih stvari. Ne znam šta je razlog. Sljedeće kolo u goste nam dolazi Budućnost, siguran sam da ćemo tada pokazati da smo prava ekipa. Što se tiče same utakmice, prvo poluvrijeme smo odigrali veoma loše, a drugim mogu biti zadovoljan. Čestitam Rudaru na fer i korektnoj igri, i zasluženoj pobjedi. Pokazali su da su mnogo kvalitetnija ekipa od nas", pomalo razočarano istakao je Sobodan Đukić, trener Berana.

Rudar - Berane 3:1

Pljevlja – Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Vujadin Jovićević i Blažo Bogdanović (Nikšić). Strijelci: Brnović u 8. Ivica Jovanović u 29. i 40. minutu za Rudar, Isljami u 81. minutu za Berane. Žuti kartoni: Kuč (Berane), Alić (Rudar). Crveni karton: Kuč (Berane) u 34. minutu.

Rudar: Mijatović - M. Jovanović 7, Alić 7, Adžić 7 (Radusinović 7), Nestorović 7, Igumanović 7, Brnović 7,5, Kaluđevoić 7, Stojanović 7,5, I. Jovanović 8 (Bakoč), Ivanović 7,

Berane: Aković 6,5, Kuč 5, Lutovac 5,5, Šćekić 5, Rugovac 5, Novović 5, Bojović 5 (Osmajlić 5,5), Tomović 5 (Isljami 5,5), Lalević 5, Zejnilović 5 (Milanović), Huremović 5.

Bonus video: