Rudar protiv Mornara želi da kruniše tri startna remija

CFl petkom - Mornar danas u podne domaćin Rudaru, na stadionu Čelika u Nikšiću
781 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Vukčević, trener Rudara, Foto: Savo Prelević
Nenad Vukčević, trener Rudara, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.03.2019. 10:13h

Nakon duže vremena, CFL se igra petkom - posljednjeplasirani Mornar biće danas domaćin Rudaru, tačno u podne, i to na stadionu Čelika u Nikšiću.

Svi ostali mečevi 23. kola na programu su sjutra, u subotu - derbi je na Trešnjici, gdje se sastaju Zeta i Budućnost, lider Sutjeska dočekuje Iskru, Grbalj u Radanovićima igra protiv OFK Titograda, a sastaju se još Lovćen i Petrovac.

Podmlađeni Rudar Nenada Vukčevića iznenadio je sa tri remija u prva tri kola, među kojima su dva sa ekipama iz vrha (Zete, Sutjeske), a danas bi mogao kruniše dobar početak proljeća...

- Sve je dobro što smo uradili do sada, ali bi dobilo pravi smisao ako bismo pobijedili Mornar - kaže Vukčević, koji želi da vidi kako će se njegova ekipa ponašati u ulozi favorita.

- U svim mečevima do sada favoriti su bili naši protivnici. Zato će protiv Mornara biti teže, makar psihološki. Pripremamo se, međutim, isto kao za sve ostale utakmice. Respekt prema Mornaru, isti što smo imali prema Sutjesci u prošlom kolu - dodaje Vukčević. Rudar je značajno promijenio i podmladio tim u odnosu na prvi dio, od iskusnijih tu je Radomir Đalović, ali i tri nova stranca - uz starosjedioca Sopa (Kamerun), stigli su Makedonac Jasmin Mecinovik, Japanac Taku Morinaga i Elom Kođo Nijaveđi iz Togoa.

Po pravilima FSCG, međutim, samo tri stranca mogu da se nađu u zapisniku. Zato će Japanac Taku danas morati na tribine.

- Iako sva četvorica po kvalitetu zaslužuju da se nađu u timu, nekog moramo da se odreknemo, za svaku utakmicu - dodaje Vukčević.

Mornar je posljednji, sa samo jednom pobjedom u 22 kola. Ima li nade za Barane?

- Svaka utakmica je važna za nas, više nemamo pravo na grešku ako želimo bilo čemu da se nadamo - poručuje prvotimac Barana Stevo Marković.

Parovi 23. kola

PETAK MORNAR - RUDAR (12 h)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

SUBOTA

ZETA - BUDUĆNOST (14.30)

GRBALJ - OFK TITOGRAD (14.30)

LOVĆEN - PETROVAC (14.30)

SUTJESKA - ISKRA (15)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: