Rudar rutinski protiv "kombinovanog" Dečića

u Tuzani nastupili sa postavom u kojoj su bila samo četvorica fudbalera koja su počela prvenstveni meč protiv Lovćena na Cetinju prije četiri dana
1 komentar(a)
Rudar, Foto: Filip Roganović
Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.11.2015. 16:41h

Rudar je ostvario ono što je planirao. Savladan je Dečić i obezbijeđen plasman u polufinale Kupa, pa se i prvenstveni finiš, odnosno dva teška gostovanja, dočekuju u mnogo boljem raspoloženju.

Zasluženo su Pljevljaci u završnici najmasovnijeg takmičenja. Nakon lošeg prvog poluvremena u kome su evidentirana samo dva detalja vrijedna pažnje (prečka Božovića iz slobodnog udarca u 17 minutu i šansa Dedića u 42), u drugom dijelu su „dodali gas“, stvorili i promašili nekoliko zicera, prije svih Noma u 48. i 56. minutu, a onda pogotkom Kneževića „načeli“ rivala u 59 minutu.

Sjajno je po lijevoj strani prošao i centrirao Nestorović, pa visokom napadaču nije bilo teško da uradi ono što najbolje zna - da zahvati loptu glavom i da je sa šest metara ubaci u mrežu.

Tuzani se ipak nisu predavali, pa su u 69 minutu stigli do izjednačenja. Centaršut iz slobodnog udarca spretno je dočekao Ramović, okrznuo loptu glavom i ona se od stative odbila u mrežu nemoćnog Radanovića.

Ipak, samo tri minuta kasnije stvari su došle na svoje mjesto. Prodor i nabacivanje Gačevića pažljivo je ispratio Knežević i sa dva metra ugurao loptu u mrežu za konačnih 2:1.

„Cilj je bio plasman u polufinale i drago mi je što smo ga i ispunili, apsolutno zasluženo, jer smo trijumfom krunisali bolju igru, naročito u drugom poluvremenu. Sada se okrećemo prvenstvu i važnim i teškim utakmicama koje nas čekaju u Podgorici i Nikšiću“, riječi su napadača Rudara i dvostrukog strijelca Ivana Kneževića.

Zanimljivo da su Tuzani nastupili sa postavom u kojoj su bila samo četvorica fudbalera koja su počela prvenstveni meč protiv Lovćena na Cetinju prije četiri dana!

„Došli smo da se nadigravamo sa izuzetno kvalitetnim protivnikom, i da možda dođemo u situaciju da nešto konkretnije napravimo nakon nepovoljnog rezultata prve utakmice. Primili smo gol, brzo izjednačili, ali za potpuni preokret nije više bilo snage. U svakom slučaju, Rudar je bio bolji i ja mu čestitam na zasluženoj pobjedi i plasmanu u polufinale Kupa“, kazao je trener Dečića Fuad Krkanović.

Rudar - Dečić 2:1 (0:0) - prvi meč 2:2

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 200. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić i Nikola Radulović (oba iz Podgorice).

Strijelci: Knežević u 59. i 72. minutu za Rudar, Ramović u 69. minutu za Dečić.

Žuti kartoni: Gordić (Rudar), Dedić, Tuzović, Vulaj (Dečić).

Rudar: Radanović, Noma (od 77. Vuković), Gordić, Jovanović (od 70. Gačević), Knežević (od 76. Marković), Nestorović, Radišić, Božović, Brnović, Živković, Golubović.

Dečić: Rosandić, Tuzović, Krkanović, Dedić, Ramović, Camaj (od 55. Vulaj), Pepić, Anđušić (od 66. Adžović), Đukić, Đurković, Sekulović (od 77. Ljuljđuraj).

Bonus video: