Rudar siguran, Čelik blizu

oš da se pod Golubinjom stavi pečat na rezultat sa Lugova i ovjeri proljećno polufinale, pa da se onda sve misli usmjere na prvenstvo i pokušaj osvajanja jesenje titule
0 komentar(a)
KUP CG_1, Foto: Zoran Đurić
KUP CG_1, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.11.2011. 08:03h

Danas se igraju revanši četvrtfinala Kupa Crne Gore u fudbalu.

Fudbaleri Rudara “brane” u Pljevljima velikih 4:1 ostvarenih u Budvi protiv prije 14 dana, pa bi trebalo da se dogodi pravo čudo pa da im Mogren napravi probleme u revanšu.

Blizu plasmana u polufinale je i nikšićki Čelik, koji je u prvoj utakmici slavio protiv Bokelja u Kotoru sa 1:0. Ukoliko slave, nikšićki “metalurzi” postaće tek druga drugoligaška ekipa u nezavisnoj Crnoj Gori koja se plasirala u polufinale Kupa, nakon Berana 2008.

Velika borba očekuje se na Trešnjici, gdje Zeta protiv bjelopoljskog Jedinstva juri gol zaostatka (1:0) iz prve utakmice, ali i na Starom aerodromu, gdje će Mladosti i Petrovac pokušati da prekinu seriju mečeva bez golova u međusobnim okršajima.

Rudar odrađuje posao

Još da se pod Golubinjom stavi pečat na rezultat sa Lugova i ovjeri proljećno polufinale, pa da se onda sve misli usmjere na prvenstvo i pokušaj osvajanja jesenje titule.

Tako razmišljaju u Rudaru uoči današnjeg revanša sa Mogrenom, a nakon ubjedljivih 4:1, ostvarenih prije 14 dana. Međutim, opuštanja neće biti, ozbiljnost je maksimalna:

"Ma kakvo opuštanje, ne pada nam na pamet ni da pomislimo kako smo sav posao odradili u Budvi. Dočekaćemo Mogren kao da je 0:0, vjerujem još jednom ih pobijediti i dokazati da zaslužujemo polufinale Kupa. Uostalom, ovo je takmičenje gdje su svakakva iznenađenja uobičajena stvar, pa i da se prokocka, naizgled velika prednost. Zato će Rudar biti koncentrisan, disciplinovan, borben i odgovoran od početka do kraja utakmice", kaže poslovično oprezni trener pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić.

Da stručni štab Rudara i zaista ozbiljno doživljava revanš, potvrđuje i činjenica da neće biti eksperimentisanja ili „tumbanja“ prve postave.

Na teren će najbolji, izuzimajući Ivicu Jovanovića koji odlazi u Južnu Koreju.

A ako u Rudaru vjeruju da još nije gotovo, u Mogrenu su se pomirili sa ispadnjem.

"Daću priliku nekim mlađim igračima koji tek treba da osjete seniorsko takmičenje. Tu prije svih mislim na Radovanovića, Miloševića i još neke, koji će imati priliku da pokažu kvalitet. Što se tiče utakmice, pokušaćemo da popravimo utisak i da se na neki način opravdamo za loše izdanje iz prve utakmice", kaže Brano Milačić, trener Mogrena.

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Milan Goranović (Nikšić), Veselin Đuranović (Podgorica). Početak u 13.30 časova.

Rudar (4-4-2): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Adžić (Radusinović) - Brnović, Radusinović (Rustemović), Igumanović - Useni, Ivanović - Stojanović.

Mogren (4-2-3-1) Šćekić - Lakić, Simović, Radovanović, Radišić - Milošević, Lagator - Ćulafić, M.Zec, Pržica - R.Zec.

Zeta opet iz hendikepa

Drugu rundu zaredom Zeta će u revanšu na svom terenu juriti minus iz prve utakmice.

Četa Rada Vešovića je u osmini finala protiv Sutjeske nadoknadila još veći zaostatak (0:2) i definitivno je favorit protiv Jedinstva (0:1), uprkos minusu.

"Zaostatak od jednog gola ne znači puno na našem stadionu. U dobroj smo formi, puni smo samopouzdanja i vjerujem da uz maksimalan pristup nećemo imati problema da prođemo", kaže vezista Zete Balša Božović.

U Jedinstvu, s druge strane, vjeruju da mogu da sačuvaju gol prednosti iz prve utakmice.

"Učinićemo sve da pružimo jak otpor kvalitetnoj ekipi Zete. Očekujem dobru fudbalsku predstavu i mislim da uz veliku borbenost možemo da sačuvamo prednost iz prvog meča", kaže lijevi bek Jedinstva Denis Fetahović.

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Boban Krstev (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 13.30 časova.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M.B.Radulović, Novović - Peličić, Burzanović, Božović - Došljak, M. Dabić - Korać.

Jedinstvo: 4-4-2: Gujaničić, Gojačanin, Fetahović, Vuković, Petrović, Raičević, Drašković, Mirković, Jovanović, Kasapi, Kasumović.

Čelik za istoriju

Fudbaleri Čelika nalaze se pred istorijskim uspjehom. Sve što je izabranicima Nikole Rakojevića potrebno za prolaz jeste da sačuvaju mrežu, ili da makar odigraju neriješeno na svom terenu protiv Bokelja.

"Imamo dobar rezultat iz prvog meča. Međutim, to nas neće zavarati da se opustimo, naprotiv, igraćemo kao da nemamo gol prednosti. Mislim da smo u Kotoru dokazali da smo bolji tim. Ipak, to moramo još jednom da potvrdimo pred svojom publikom. Do kraja polusezone ovo je za nas najvažnija utakmica. Nadam se da će publika doći u velikom broju i da ćemo se na kraju zajedno radovati", istakao je Boris Bulajić, kreator igre nikšićkog drugoligaša

A nakon što su u osmini finala eliminisali Budućnost, jednog od favorita za trofej, fudbaleri Bokelja se nalaze pred ispadnjem protiv drugoligaša.

"Imamo puno problema sa povredama, nisam ni sanjao da će nas zadesiti toliko malera. Šansu protiv Čelika dobiće nekoliko mlađih fudbalera, imaće priliku da odigraju bez opterećenja", kaže trener Bokelja Slobodan Drašković.

Nikšić - Stadion Čelika. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Početak u 13.30 časova.

Čelik (4-2-3-1): Banović - Janjušević, Drinčić, Bojić, Kuduzović - Adrović, Bulajić - Međedović, Zorić, Duraku – Vujačić.

Bokelj (4-4-2): Petković - V. Pavićević, Videkanić, Arsenijević, Kašćelan - Todorović (Buzdovan), Jovanović, Stojanović, Kaluđerović - Bućanin, I. Pavićević.

Mladost se pita

Sve je otvoreno u duelu Mladosti i Petrovca na Starom aerodromu. Dva tima su u tri posljednja međusobna duela igrali bez golova, a ona ekipa koja prva zatrese mrežu biće blizu prolaska u polufinale.

"Ovo je meč polusezone za nas, pobjedom bismo napravili veliki uspjeh. Nadam se da je konačno došlo vrijeme da savladamo Petrovac", kaže Miloš Lakić, defanzivac Mladosti.

I Petrovčani imaju slične ambicije...

"Igraćemo borbeno, otvoreno i ofanzivno sa željom da postignemo rani gol koji bi nam sasvim sigurno otvorio vrata polufinala. Neće biti lako, naročito ne u Podgorici protiv ekipe koja je i u prvenstvu pokazala da posjeduje kvalitet. Želimo polufinale i uradićemo sve da do njega i stignemo", rekao je kapiten Petrovca Siniša Graovac.

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Saša Rašović (Golubovci). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje) i Dragiša Drljević (Berane). Početak u 13.30 časova.

Mladost (4-2-3-1): Marčelja - Tomić, Lakić, Šofranac, Živković - Petrović, Mijušković - Savićević, Pavićević, Đurišić - Merdović.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Mikijelj, Mihailović, Grbović - Graovac, Šofranac, Golubović, Jovanović - Zvicer, Živković.

Bonus video: