Rudar u finišu do boda protiv Lovćena

81 pregleda 0 komentar(a)
Noma, Foto: Vesko Belojevic
Noma, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 23.02.2016. 23:12h

Jedino što Pljevljake, nakon proljećne premijere, donekle može zadovoljiti je što su prednost lidera sa devet smanjili na osam bodova.

Sve ostalo će u taboru Rudara pokušati što prije da zaborave, pod uslovom da prethodno dobro analiziraju učinak i iz brojnih grešaka izvuku neku pouku.

U suprotnom, san o odbrani titule ostaće samo san. Jer, ništa nije funkcionisalo kako treba u igri aktuelnog šampiona države, pa je i razumljivo što su krajnjim rezultatom vjerovatno nezadovoljniji gosti koji su do pretposljednjeg minuta, zahvaljujući dobrom i izutzetno organizovanom izdanju, imali sva tri boda u džepu.

Samo što je utakmica počela, Lovćen je stigao do prednosti. Već u sedmom minutu, lopta je u šesnaestercu domaćih pogodila Živkovića u ruku, sudija Savović je bio blizu i opravdano pokazao na bijelu tačku odakle je Tatar bio neumoljiv – lopta u lijevu, Radanović u desnu stranu za 0:1.

Samo četiri minuta kasnije gosti su imali zicer možda i za konačnu presudu. Nije ga realizovao Rogošić koji je sa pet metara, neometan, umjesto u mrežu poslao u gol aut.

Potom je na drugoj strani Petković sjajno odbranio šut Živkovića, onda njegov kolega na suprotnoj strani udarac Radovića, da bi seriju šansi u prvih 20 minuta zaokružili Noma i Marković čije je pokušaje u razmaku od pet sekundi osujetio izvanredni golman Cetinjana.

Nastavak je počeo prilikom Kneževića u 46 minutu (u pauzi zamijeniio Gačevića) i još jednom dobrom intervencijom Petkovića, a onda je na scenu stupio štoper Rudara Radišić koji u pola minuta pravi dvije katastrofalne greške (oba puta nepotrebno pokušava da vrati loptu Radanoviću)i gostima kao na tacni pruža priliku za dupliranje prednosti. Međutim, u prvoj situaciji Tomić je promašio prazan gol a u drugoj je spretan bo Radanović.

Veliku priliku za izjednačenje propustio je Noma u 61 minutu (sa pet metara glavom poslao loptu iznad prečke)što je bio uvod u skoro pola sata stihijskih pokušaja domaćih fudbalera da preskakanjem igre dođu makar do boda. Na kraju im je upravo takva orijentacija i donijela izjednačenje. Odbitak u kaznenom prostoru, u 89 minutu, prihvatio je Noma i snažnim udarcem sa 12 metara savladao nemoćnog Petkovića.

„Osim pritiska da svaku utakmicu moramo da dobijemo, ovog puta nam je nametnut i dodatni, i to već u sedmom minutu. To njihovo vođstvo je kasnije uslovilo našu rastrzanu igru, iz koje smo stvorili neke šanse, ali kada se sve sabere, nije to bilo dobro. Lovćen je na drugoj strani pokazao kvalitet i sasvim zasluženo stigao do remija“, kazao je trener Rudara, Mirko Marić.

„Na vrijeme smo poveli, zatim propustili još dvije sjajne šanse da damo drugi gol i riješimo utakmicu, a onda dozvolili rivalu da nas u drugom poluvremenu „sabije“ na 20 metara od gola i pričini velike probleme. Ali, čak i tada smo u nekim situacijama morali više u ofanzivi. Kako god, zadovoljni smo, odigrali smo dobro protiv jedne od najboljih crnogorskih ekipa i uspjeli da osvojimo važan bod“ rekao je strateg Lovćena Dragan Đukanović.

Rudar - Lovćen 1:1 (0:1)

Pljevlja - Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: 700. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović i Aleksandar Đikanović (obojica iz Nikšića). Strijelci: Noma u 89 minutu za Rudar, Tatar (iz jedanaeseterca) u 7. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Alić, Nestorović, Živković, Božović (Rudar), Radović, Flavio, Tiodorović (Lovćen)

Rudar: Radanović, Noma, Alić (od 61. Reljić), Kaluđerović, Nestorović, Radišić, Božović, Marković (od 73. Jovanović), Živković, Vlahović, Gačević (od 46. Knežević).

Lovćen: Petković, Tatar, Rogošić, Martinović, Radović (od 84. Ibrić), Vujanović (od 67. Radunović), Tomić, Petrić, Tiodorović, Došljak, Flavio (od 79. Ćuković).

Bonus video: