Runi ljut na engleske vlasti: Zašto smo toliko čekali?

"Ako se bilo ko u mojoj porodici zarazi preko mene, jer sam morao da igram fudbal kad to nije bilo bezbjedno, dobro ću razmisliti da li ću ikad više igrati. Nikada to ne bih oprostio vlastima"
6611 pregleda 0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Beta/AP
Vejn Runi, Foto: Beta/AP

Engleska fudbalska javnost je ogorčena na ponašanje čelnika Premijer lige, koji su odlučili da odlože utakmice kada je već bilo kasno.

Koronavirus je zahvatio menadžera Arsenala Mikela Artetu, to nije jedini slučaj, ali je tek u petak stigla odluka da se mečevi profesionalnih liga odlože...

To je naljutilo legendu Vejna Runija, igrača Derbi kauntija, člana Čempionšipa.

"Ne razumijem..., zašto smo čekali do petka? Zašto je Mikel Arteta morao da se razboli da bi utakmice bile otkazane? Za igrače, osbolje i njihove porodice bila je ovo zabrinjavajuća sedmica, ona u kojoj se osjetio nedostatak liderstva u Vladi, Fudbalskoj asocijaciji i Premijer ligi. Donijeli su odluku, a do ta da sam imao osjećaj da su nas tretirali kao zamorčiće", ogorčen je Runi.

Čak je i zaprijetio:

"Ako se bilo ko u mojoj porodici zarazi preko mene, jer sam morao da igram fudbal kad to nije bilo bezbjedno, dobro ću razmisliti da li ću ikad više igrati. Nikada to ne bih oprostio vlastima".

Runi je na kraju kolumne za "Tajms" dao i predlog.

"Ako se steknu uslovi mogli bismo da nastavimo u septembru. A naredne dvije sezone trebalo bi da počinjemo na zimu. To se taman uklapa sa Svjetskim prvenstvom u Kataru, koji će se održati u novembru i decembru 2022. godine", naveo je Runi.

Bonus video: