Ruski navijači skupljaju novac za otkaz Kapelu

3 komentar(a)
Fabio Kapelo, Rusija, Foto: Beta/AP
Fabio Kapelo, Rusija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.06.2015. 17:50h

Da li nakon poraza od Austrije (1:0) ima podršku čelnija Fudbalskog saveza Rusije, nije poznato. Međutim, selektor Rusije Fabio Kapelo je, čini se, izgubio podršku jednog dijela navijača.

Naime, grupa ruskih navijača započela je kampanju sakupljanja novca kako bi sakupili 21,4 miliona eura, koliko bi FS Rusije morao da plati Kapelu u slučaju da mu uruči otkaz prije isteka ugovora.

"Dragi prijatelji, vjerujemo da su svi kojima je stalo do sudbine ruskog fudbala duboko razočarani i ogorčeni posljednjim rezultatima nacionalne selekcije", kaže se u saopštenju navijača.

Kako se dalje navodi u saopštenju, "najnovija istraživanja javnog mnjenja govore u prilog tome da većina fudbalskih navijača želi da Kapelo ode sa klupe.

Kapelo se našao na meti kritika, poslije poraza od Austrije rezultatom 1:0 u utakmici kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016.

"Krajnje je vrijeme da počnemo potragu za tim milionima", kaže se na naslovnoj strani Sport ekspresa, aludirajući na novac koji je potreban da bi se Kapelo isplatio. Italijanski trener je prošle godine potpisao unosan novi ugovor o vođenju selekcije Rusije do kraja Mundijala 2018, koji će biti održan u toj zemlji.

Kapelo prošle godine na Mundijalu u Brazilu nije uspio da dovede Rusiju do druge faze takmičenja, zbog čega je bio kritikovan, ali je zahvaljujući podršci ministra sporta Rusije Vitalija Mutka zadržao posao.

U međuvremenu, Rusija je u kvalifikacijama za EP zabilježila svega dvije pobjede - 4:0 protiv Lihtenštajna u septembru i protiv Crne Gore službenim rezultatom 3:0, zbog navijackih nereda u Podgorici.

Rusija je u svojoj kvalifikacionoj grupi na trećem mjestu, uz preostale četiri utakmice, što znači da im plasman na EP nije siguran.

Rusija u septembru igra moguću odlučujuću utakmicu za plasman na EP protiv Švedske.

Bonus video: