Sada je sve u rukama Mogrena

Budućnost protiv Petrovca odigrala samo 1:1 u utakmici u kojoj je imala sve što je bilo potrebno za pobjedu - dominaciju, osmišljene akcije i zrele šanse
0 komentar(a)
giga, Foto: Savo PRELEVIĆ
giga, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 16.04.2011. 19:13h

Budućnost nije uspjela da razbije maler svog stadiona (tri pobjede na posljednjih devet mečeva), odigrala je samo 1:1 sa Petrovcem, i to u utakmici u kojoj je, čisto da Podgoričanima bude još teže, zaslužila da slavi sa makar dva gola razlike.

Ekipa Saše Petrovića je, naime, odigrala jednu od boljih, ako ne i najbolju partiju ovo proljeća. Dominacija je trajala svih 90 minuta, uz atraktivne akcije, mnoštvo zrelih šansi. Podgoričanima, međutim, očigledno nešto fali kada ni takvu partiju nisu mogli da pretvore, ne u bilo kakvu, već u čistu i ubjedljivu pobjedu.

"Znao sam da će jednom doći dan kada lopta jednostavno neće u gol. Za pravljenje trijumfalnog niza potrebno je iskustvo, a nama 50 odsto ekipe čine mladi fudbaleri. Zaslužili smo pobjedu, promašili smo neke šanse koje je bilo teže promaštiti, ali i to je fudbal, idemo dalje, moramo da nastavimo borbu", prokomentarisao je Petrović nakon meča.

Tako je sedam kola prije kraja šampionata sudbina podgoričkog kluba u rukama Mogrena i njegovih rezultata.

"Svjestan sam da smo potrošili jednu šansu u borbi za titulu, ali se time ne opterećujemo, i kada sam došao titula nije bila imperativ, već stvaranje tima i fudbalera. Ali, ima još dosta da se igra, vidjećemo šta će biti", dodao je Petrović.

Budućnost je u prvom poluvremenu radila sve što je trebalo - ali samo do protivničkog šesnaesterca. Veliki posjed lopte protiv defanzivno orjentisanog protivnika i puno lijepih akcija, uz loptu koja je išla kao po koncu, izrodili su samo jednu veliku šansu. Orahovac je u 34. minutu asistirao Vukoviću, ovaj je šutirao glavom, ali je golman Petrovca Velimirović najavio da će to biti njegov dan.

Znala je Budućnost da je u nastavku čeka još teži posao, ali je strpljivo gradila igru i dočekala šansu iz koje je morala da povede, po svim zakonima fudbala - Petar Vukčević je ispred sebe imao otvorenu mrežu, mogao je da bira da li da šutira ili da se ušeta u gol, ali je na volšeban način dozvolio da bude izblokiran, i to u dva navrata!

Ipak, znalo se da će gol Budućnost doći kad-tad, ali je malo ko očekovao da će povesti Petrovac. Gosti su u 67. minutu izveli valjda jedinu pravu akciju, koja je počela od - veziste Budućnosti Boškovića. On nije uspio da ispuca loptu ispred svog šesnaesterca, oduzeo mu je Muhović, odigrao povratnu loptu za Jovanovića, koji je za 15-ak metara "probušio" Dragojevića - 1:0 za Petrovac.

Odgovor Budućnosti bio je munjevit - debitant Nikola Vukčević, popularni Điđo, odigrao je dupli pas sa Boškovićem i bukvalno donio loptu do Vukovića u gol šansi, a ovaj je bio nepogrješiv - 1:1.

Od tada je krenula totalna ofanziva podgoričkog tima, uz dodatno "pojačanje" u 75. minutu, kada je Mikijelj dobio drugi žuti karton. Lopta, međutim, nije htjela u mrežu - šut Vukovića iz slobodnog udarca odbio se od prečke i pao tačno na gol-liniju, Velimirović je odbranio šut Vukčevića, Nikač je promašio zicer, dok je pokušaj Boškovića završio tik pored stative...

Ostalo je 1:1, uz uzdahe na tribinama.

"Ispunili smo cilj i sada smo na korak od opstanka. Nije bilo lako, bili smo potrošeni nakon utakmice sa Mogrenom u Kupu, ali smo osvojili veliki bod i moramo da budemo zadovoljni", prokomentarisao je pomoćni trener Petrovca, nekadašnji igrač Budućnosti Rudolf-Roki Marčić.

Budućnost - Petrovac 1:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Vujadin Jovićević (Cetinje). Strijelci: Vuković u 69. minutu za Budućnost, Jovanović u 67. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Orahovac (Budućnost), Stanišić, Mikijelj (Petrovac). Crveni karton: Mikijelj (Petrovac) u 75. minutu.

Budućnost: Dragojević 6,5, Mazić 6 (Nikač), N.B.Vukčević 7, Radović 6,5, Radunović 6, N.S.Vukčević 7, P.Vukčević 6 (Vučić), Bošković 6,5, Orahovac 7, Mugoša 6 (Rotković), Vuković 7.

Petrovac: Velimirović 7, Čelebić 6, Stanišić 6, Mihailović 6,5, Mikijelj 6, Jovanović 7, Golubović 6 (Marković), Graovac 6, Muhović 6,5 (Kladnik), Milić 6, (Vučković), Zvicer 6.

Varvari šetnjom obilježavaju godišnjicu bojkota

Najvatreniji navijači Budućnosti, kojih već 12 mjeseci nema na tribinama, danas će šetnjom od Sahat kule do Trga republike obilježiti godišnjicu bojkota.

„Rat“ Varvara protiv Uprave Budućnosti, sa isključivim zahtjevom za odlaskom predsjednika Tomislava Čelebića, počeo je 26. aprila prošle godine tokom prvog poluvremena utakmice sa Lovćenom, kada su navijači napustili stadion.

Od tada traje povremena, vanstadionska i neuspješna borba koja se sastojala od različitih metoda – ubacivanja ribe u ložu stadiona, upada na pres konferenciju i ispisivanja gradskih fasada sa pogrdnim parolama na račun Čelebića.

Varvari su podvukli u saopštenju da će protest biti mirnog karaktera i apelovali na „sve navijače Budućnosti, sve Podgoričane i sve kojima je Budućnost makar malo u srcu“, da zajedno istraju do cilja.

Navijači će na Trgu republike pročitati svoje zahtjeve, a zatim se, takođe šetnjom, zaputiti ka Sportskom centru „Morača“, gdje će pružiti podršku rukometašicama Budućnosti u revanšu polufinala LŠ protiv Larvika.

Bonus video: